Κοιλάδα: Ισόβια και 18 μήνες στη χήρα του καπετάνιου σε δεύτερο βαθμό

Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου: Ένοχη για τον θάνατο του Θανάση Λάμπρου

Δείτε στο βίντεο τι είχε πει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο επιστήθιος φίλος του καπετάνιου, ο οποίος τον εντόπισε νεκρό 

H αυλαία έπεσε σε μία υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η χήρα του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου καταδικάστηκε από το Εφετείο σε ισόβια, όπως είχε καταδικαστεί και πρωτόδικα. Μετά από μια μαραθώνια δίκη που διήρκησε 18 μήνες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου κήρυξε ένοχη τη χήρα της Κοιλάδας για ανθρωποκτονία από πρόθεση του συζύγου της. Μάλιστα ερευνάται και η συμμετοχή στο έγκλημα και άλλου προσώπου.

Κοιλάδα: Επιμένει στο σενάριο αυτοκτονίας η χήρα του καπετάνιου

Ειδικότερα, η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη με ψήφους 6 έναντι 1 για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της οπλοχρησίας και οπλοκατοχής. Το Εφετείο υπό την προεδρία της νυν Αρεοπαγίτου κας Κατσούλη, με τακτικά μέλη τους Εφέτες κο Νέγκα και κα Τσαγαρού και με τέσσερις ενόρκους μέλη της τοπικής κοινωνίας, εξέδωσε την απόφασή του, της επέβαλε, όπως και πρωτοδίκως, την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία και την ποινή της φυλάκισης 18 μηνών για τα πλημμελήματα της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής.

H κατηγορούμενη χήρα του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου οδηγείται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου

H κατηγορούμενη χήρα του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου οδηγείται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου - φώτο Eurokinissi

Υπενθυμίζεται ότι η πολύκροτη υπόθεση αναβίωσε στις δικαστικές αίθουσες για χρονικό διάστημα 18 μηνών και συνολικά 45 συνεδριάσεις. Ήταν Δεκέμβριος του 2014 όταν ο 42χρονος καπετάνιος είχε βρεθεί νεκρός στην αυλή του σπιτιού του επιστήθιου φίλου του στην Κοιλάδα της Αργολίδας, έχοντας δεχτεί δύο σφαίρες στο κεφάλι και το θώρακα.

Ο Αλέξης Κούγιας είχε αναλάβει την υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό των γονέων και της αδελφής του δολοφονηθέντος καπετάνιου.

Κοιλάδα: Τι είπε στην απολογία της η χήρα του καπετάνιου

Η κατηγορουμένη υποστηρίζει πως είναι αθώα και ότι ο σύζυγός της δε δολοφονήθηκε, αλλά ότι αυτοκτόνησε με δύο σφαίρες, μία στην καρδιά και μία στον κρόταφο.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα για μας, μια πολύ δύσκολη μέρα για τη Δήμητρα. Το μοναδικό θετικό είναι ότι η αναγνώριση των ελαφρυντικών περιστάσεων. Είχαμε μια πολύ ισχνή πλειοψηφία με την οποία την απέρριψε και ανοίγει διάπλατα προκειμένου να απευθυνθούμε στον Άρειο Πάγο και να ζητήσουμε,  αυτά τα οποία δε μας αναγνώρισε το σημερινό δικαστήριο» είπε ο συνήγορος της χήρας, Αλέξης Στεφανάκης στις Αργολικές Ειδήσεις.

Το σημαντικό, όσον αφορά την εξέλιξη της υποθέσεως, είναι ότι ερευνάται από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου η συμμετοχή στο έγκλημα και άλλου προσώπου, για το οποίο και η πρωτοβάθμια απόφαση είχε διατάξει να διερευνηθεί ο ρόλος του στην υπόθεση αυτή.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top