Βόλος: Πέθανε 26χρονος, ο οποίος είχε καταγγείλει αστυνομική βία

Τι λέει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

περιπολικό

Νεκρός στο κρεβάτι του βρέθηκε από τη μητέρα του ένας 26χρονος στον Βόλο, ο οποίος είχε καταγγείλει το άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς. 

Η μητέρα του ειδοποίησε αμέσως το ΕΚΑΒ. Γιατρός του ΕΚΑΒ έσπευσε με μοτοσικλέτα, όμως ήταν ήδη αργά, καθώς ο νεαρός είχε φύγει από τη ζωή. 

Ο 26χρονος και ο πατέρας του είχαν καταγγείλει άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς πριν από περίπου ένα μήνα, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες στις κινητοποιήσεις ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. 
Η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου σε ανακοίνωσή της είχε αναφέρει πως ο 26χρονος ξυλοκοπήθηκε άγρια μπροστά στα μάτια περαστικών και οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Βόλου, όπου κι εκεί σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της παράταξης ο ξυλοδαρμός συνεχίστηκε. 

Ο ίδιος ο Βασίλης λίγες μέρες αργότερα είχε κάνει ανάρτηση λέγοντας πως ζωτικά του όργανα έχουν υποστεί κακώσεις, αλλά η κατάστασή του βελτιώνεται.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει κανένας συσχετισμός του θανάτου του με τα όσα είχε καταγγείλει και αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή που θα ρίξει φως στα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο του νεαρού. 

Η απάντηση του υπ. Προστασίας του Πολίτη

Σε ανακοίνωσή του για το θέμα το υπ. Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:

«Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρονών στο Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία.

Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι.

Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί.

Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στην θλίψη τους».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top