Κορωνοϊός - Ελλάδα: 21 νέα κρούσματα- Κανένας νέος θάνατος

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη

Ανησυχία για τα κρούσματα στη Θεσπρωτία/ ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου του Star

Εικόσι ένα είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.  Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.287, εκ των οποίων 54.9% άνδρες. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιατρικής συντάκτριας του Star, Κατερίνας Παπακωστοπούλου, από τα 21 νέα κρούσματα, τα 9 εντοπίζονται στην Ξάνθη, τα 5 είναι «εισαγόμενα» από πτήσεις, τα 5 στη Θεσπρωτία, ένα στην Αθήνα κι ένα στην Έδεσσα. 

Συναγερμός στην Ξάνθη: Θετική στον κορωνοϊό μαθήτρια

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με Covid-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 190 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 8 (87.5% άνδρες).

Ανησυχία για τα επτά κρούσματα στη Θεσπρωτία: «Από τα πάρτι θα την πάθουμε»

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική
κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 3.287 κρουσμάτων, 725 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.836 (55.9%) είναι
σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση τη δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top