Πρεμιέρα σήμερα για τον «Μεγάλο Περίπατο» της Αθήνας

Εικόνες από τις πρώτες παρεμβάσεις που πραγματοποίησε ο δήμος Αθηναίων

Δείτε το ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του Star για τον «Μεγάλο Περίπατο» της Αθήνας

Ξεκίνησε σήμερα πιλοτικά ο «Μεγάλος Περίπατος» της Αθήνας από τη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας στο σύνολό της και την Ηρώδου Αττικού.

Μεγάλος Περίπατος: Πώς θα κινούνται ΜΜΜ, Ι.Χ. και πεζοί - Όλες οι αλλαγές

 Πιο συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν οι πρώτες ζώνες προτεραιότητας για πεζούς και ποδήλατα, ενώ από σήμερα στους δύο αυτούς δρόμους θα μπορούν να κυκλοφορούν, μέσα μαζικής μεταφοράς, οχήματα ατόμων με αναπηρία, τροφοδοσίας, έκτακτης ανάγκης, Οργανισμών Δικτύων Κοινής Ωφέλειας, μονίμων κατοίκων, ταξί, ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς κ.α.

Όλες οι αλλαγές που φέρνει ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας», στο star.gr

Έργα του δήμου Αθηναίων στη Λ. Βασιλίσσης Όλγας στα πλαίσια του «Μεγάλου Περιπάτου» / Eurokinissi

Ο δήμος Αθηναίων το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος πραγματοποίησε τις διαγραμμίσεις, χωροθέτησης σε κεντρικές οδούς της πόλης. Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής εφαρμογής του «Μεγάλου Περιπάτου» της Αθήνας, το κέντρο της πόλης θα παραμένει ανοιχτό για όλους και η κυκλοφορία των οχημάτων θα ρυθμίζεται με ασφάλεια, σε συγκεκριμένα σημεία.

Όπως είπε ο δήμαρχος Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης, «το κέντρο δεν κλείνει, αντίθετα ανοίγει και στόχος είναι να βρούμε μια νέα ισορροπία, ανάμεσα στον οδηγό, στον επιβάτη, στο πεζό και στον ποδηλάτη». Μάλιστα δήλωσε υπερήφανος γιατί «γίνεται πράξη το όραμα της Μελίνας Μερκούρη και του Αντώνη Τρίτση» αλλά και «γιατί το κέντρο ανοίγει για όλους και όχι μόνο για τα ΙΧ, όπως γίνεται σήμερα».

Έργα του δήμου Αθηναίων στη Λ. Βασιλίσσης Όλγας στα πλαίσια του «Μεγάλου Περιπάτου» / Eurokinissi

Ο «Μεγάλος Περίπατος αλλάζει την Αθήνα. Βάζει τέλος στα μηχανάκια πάνω στα πεζοδρόμια και δίνει 2.000 θέσεις στάθμευσης δικύκλων, μας δίνει 50.000 τμ ελεύθερου χώρου και αυξάνει την ταχύτητα των διαδρομών των λεωφορείων, δηλαδή περισσότερα δρομολόγια. Επιτρέπει στα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις να δουλεύουν ανεμπόδιστα. Μακριά από την άναρχη στάθμευση και το κυκλοφοριακό χάος» υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης. 

Πού θα γίνουν οι επόμενες παρεμβάσεις

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, η συνέχεια των παρεμβάσεων θα γίνει στην Πλατεία Συντάγματος και την οδό Πανεπιστημίου από το πρωί της Κυριακής 14 Ιουνίου, ενώ οι αντίστοιχες παρεμβάσεις στο εμπορικό τρίγωνο - ιστορικό κέντρο θα αρχίσουν να ισχύουν από τις αρχές Ιουλίου.

Έργα του δήμου Αθηναίων στη Λ. Βασιλίσσης Όλγας στα πλαίσια του «Μεγάλου Περιπάτου» / INTIME

Όπως υπογραμμίζεται ότι «ο πιλοτικός χαρακτήρας των ρυθμίσεων δίνει την δυνατότητα το επόμενο διάστημα να γίνουν όποιες αλλαγές κριθούν σκόπιμες προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι το αρτιότερο τόσο για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης.

Έργα του δήμου Αθηναίων στη Λ. Βασιλίσσης Όλγας στα πλαίσια του «Μεγάλου Περιπάτου» / INTIME

Η εξέλιξη όλων των αλλαγών θα είναι σταδιακή ώστε οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι αλλά και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας να απολαμβάνουν τις σημαντικές βελτιώσεις που φέρνει στη ζωή τους ο Μεγάλος Περίπατος αλλά και να εξοικειώνονται με τον καλύτερο τρόπο στις παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί. Για τον λόγο αυτό άλλωστε το πρώτο διάστημα της εφαρμογής των πιλοτικών ρυθμίσεων η Δημοτική Αστυνομία θα προχωρά σε συστάσεις και οδηγίες στους οδηγούς».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top