Κορωνοϊός: Ξεκίνησε η θεραπεία με πλάσμα αίματος θεραπευμένων

Τι λέει αποκλειστικά στο Star γυναίκα που συμμετείχε στη διαδικασία

Η γυμνάστρια Μαρία Λαζάρου νόσησε από κορωνοϊό και μετά την περιπέτεια της υγείας της έδωσε πλάσμα από το αίμα της, όπως και αρκετοί άλλοι ασθενείς που νίκησαν την πανδημία, για τις ιατρικές έρευνες. Η γυναίκα μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Τασούλα Παπανικολάου. 

Αισιοδοξία από το Ισραήλ: Εντόπισαν αντίσωμα που εξουδετερώνει τον κορωνοϊό

Η 30χρονη Μαρία Λαζάρου βρέθηκε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» για να υποβληθεί στην λεγόμενη πλασμαφαίρεση. Το αίμα της, όπως αποδείχθηκε μετά από ελέγχους όταν ιάθηκε από τον κορωνοϊό, έχει τα αντισώματα για τον ιό.

Βρετανία: Δοκιμές με πλάσμα αίματος σε σοβαρά ασθενείς με Covid-19

«Αυτό που μας είπαν είναι ότι θα χρησιμοποιηθούν τα αντισώματά μας και θα χορηγηθεί σε βαριά νοσούντες και πιθανώς θα τους βοηθήσει στην εξέλιξη της νόσου. Δε με άγχωσε καθόλου,  το μοναδικό που με άγχωνε και με προβλημάτιζε στο να μην το κάνω στιγμιαία, ειναι ότι σκεφτόμουν αν θα είμαι μετά καλυμμένη απέναντι στον ιό, αν δηλαδή πάρουν τα αντισώματά μου, γιατί αυτό συμβαίνει. Αν εγώ θα είμαι καλυμμένη, ήταν απλή η υπόλοιπη διαδικασία. Οι γιατροί μας καθησύχασαν ότι έχουμε ανοσία για κάποιο διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Κορωνοϊός: Στους 156 οι νεκροί - Κατέληξε 62χρονος στον Ευαγγελισμό

Η Μαρία Λαζαρου  αποφάσισε να γίνει δότρια για να σώσει άλλους ανθρώπους, μετά την περιπέτεια που είχε λόγω του ιού. Νόσησε και η ίδια, παρά το γεγονός ότι ήταν απόλυτα υγιής και με εξαιρετική φυσική κατάσταση.

«Είμαι τυχερή που έγινα καλά και δεν μου άφησε κάτι, νιώθω πολύ τυχερή για αυτό. Διήρκησε 10 με 15 ημέρες: 10 ημέρες τα έντονα συμπτώματα και μετά άρχισε να υποχωρεί. Είχα πόνο στα κόκαλα, απλά ήτανε καθημερινό, η κόπωση δεν υποχωρούσε. Πονούσαν τα μάτια μου. Φανταστείτε μια εβδομάδα πριν νοσήσω, έτρεχα στο βουνό», δήλωσε η 30χρονη γυμνάστρια. 

Κορωνοϊός: Σε εφαρμογή η θεραπεία με πλάσμα θεραπευμένων

Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί 88 δότες σε συνολικά έξι νοσοκομεία, όπου γίνεται η μελέτη για τα αντισώματα ενάντια στον κορωνοϊό. Από αυτούς, οι 54 έχουν τα αντισώματα, όπως η Μαρία Λαζάρου. Μάλιστα, στο νοσοκομείο «Αττικόν» έχει δοθεί ως θεραπεία το πλάσμα από δότη σε έναν 63χρονο ασθενή.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθούν και άλλες θεραπείες με αντισώματα σε ασθενείς, ενώ οι δότες πληθαίνουν μέρα με τη μέρα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top