Εκκλησίες: Ανοίγουν πλήρως στις 17 Μαΐου για Λειτουργίες και Εσπερινούς

Τι ισχύει από τις 4 Μαΐου για την προσέλευση στους ιερούς ναούς

Οι εκκλησίες ανοίγουν τις πόρτες τους από την ερχόμενη Δευτέρα (4 Μαΐου) για ατομική προσευχή και δυο εβδομάδες αργότερα και για τις Θείες Λειτουργίες. Πριν από τις ανακοινώσεις είχε ξεσπάσει ιερός πόλεμος Κυβέρνησης και Ιεραρχίας, με τον εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου να κάνει λόγο ακόμη και για εκτροπή.

Το διάγγελμα Μητσοτάκη: Πότε ανοίγει τι 

Οι πολίτες είναι διχασμένοι. Οι Ιεράρχες όμως είναι συσπειρωμένοι και ανεβάζουν και τους τόνους ζητώντας εδώ και τώρα το άνοιγμα των εκκλησιών και για τη Θεία Λειτουργία. 

«Τι είναι άραγε η Εκκλησία; Σούπερ μάρκετ και κομμωτήρια; Νιώθουμε ότι υπάρχει μια εκτροπή απέναντι στην παραδοσιακή εξουσία που είναι η Εκκλησία» είπε το πρωί ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου και Μητροπολίτης Ναυπάκτου, Ιερόθεος.

Αντιδρούν οι ιεράρχες: Ζητούν να παρακολουθούν οι πιστοί τη Θεία Λειτουργία

Η φράση εκτροπή είναι βαριά και ευλόγως προκάλεσε αντιδράσεις. 

«Νομίζω ο ίδιος θα δώσει διευκρινίσεις. Δεν το εννοούσε έτσι… δεν άξιζε να πει κάτι τέτοιο» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος. 

Στις 17 Μαΐου ανοίγουν πλήρως οι εκκλησίες 

Η Κυβέρνηση επιμένει στο σταδιακό άνοιγμα των εκκλησιών. Από τις 4 Μαΐου ο πιστός θα μπορεί να ανάβει μόνο ένα κεράκι. Στις 17 του ίδιου μήνα οι πόρτες θα ανοίξουν πλήρως για την κυριακάτικη Λειτουργία και τους Εσπερινούς. Την ευθύνη για την αποφυγή συνωστισμού θα αναλάβουν οι επίτροποι των εκκλησιών. Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα , η Ιεραρχία μπορεί να γιορτάσει ετεροχρονισμένα την Ανάσταση στις 26 Μαΐου,  όπως έχει καλέσει ήδη τους πολίτες να πράξουν.  

Μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για πλήρες άνοιγμα των εκκλησιών μέσα στο Μάιο , κύκλοι της Ιεράς Συνόδου εξέφραζαν την ικανοποίησή τους. Ωστόσο, οι Ιεράρχες θα συνεδριάσουν την Πέμπτη για να καθορίσουν την τελική τους στάση.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top