Κορωνοϊός: Σε καραντίνα πάλι η δομή στη Μαλακάσα και τμήμα της ΓΑΔΑ

Βρέθηκε μετανάστης θετικός στον ιό

Συναγερμός σήμανε και πάλι στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Μαλακάσα, καθώς ένας Αφγανός που διαμένει εκεί με την οικογένειά του βρέθηκε χθες βράδυ θετικός στον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Στους 123 οι νεκροί στη χώρα – Εξέπνευσαν δύο ακόμα άνθρωποι

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί σε λίγη ώρα στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, όπου ελήφθη το δείγμα από τον άνδρα, ενώ σε καραντίνα τέθηκε το Τμήμα Ανηλίκων της ΓΑΔΑ, όπου θα γίνει και απολύμανση. 

Αρνητικά και τα 177 δείγματα για κορωνοϊό στο Κρανίδι

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μεγάλο Σάββατο ο Αφγανός κατήγγειλε την κακοποίηση του ανήλικου παιδιού του από ομοεθνή του που μένει στη δομή. 

Μαζί με τη σύζυγό του και το παιδί τους μεταφέρθηκε με περιπολικό στο Τμήμα Ανηλίκων της ΓΑΔΑ, όπου έκανε την καταγγελία, ενώ στη συνέχεια πήγαν στο νοσοκομείο για να διαπιστωθεί αν όντως το παιδί έχει κακοποιηθεί. 

Κορωνοϊός: Με μάσκες η νέα κανονικότητα στην Ελλάδα

Τελικά δεν αποδείχθηκε η κακοποίηση και όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στη δομή. Ωστόσο, στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, είχαν πάρει δείγμα από τον Αφγανό και τα μέλη της οικογένειά τους για κορωνοϊό, το οποίο χθες βγήκε θετικό. Αρνητικοί βγήκαν η σύζυγος και το παιδί του.

Η δομή στη Μαλακάσα μπαίνει έτσι σε καραντίνα για άλλες 14 μέρες, ενώ σε καραντίνα θα μπουν και όσοι ήρθαν σε επαφή με τον άνδρα. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top