Σεισμός 5,6R στην Πάργα- «Ταρακουνήθηκαν» Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα, Κέρκυρα

Σοβαρές ζημιές στο Καναλάκι- Τρεις ελαφρά τραυματίες

Στο βίντεο της εκπομπής του Alpha, «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση», εικόνες από το Καναλάκι και ζωντανά ο Ευθύμης Λέκκας

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2:49 τα ξημερώματα, 11 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Πάργας. Το εστιακό βάθος σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ήταν 7,9 χιλιόμετρα, ενώ σημειώνεται ότι το ίδιο επίκεντρο είχε και ο σεισμός των 4,3 βαθμών που σημειώθηκε 21 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.

Τρεις άνθρωποι στο Καναλάκι τραυματίστηκαν ελαφρά από πτώση αντικειμένων μέσα στα σπίτια τους και διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Σοβαρές ζημιές στο Καναλάκι- Φωτογραφίες από Eurokinissi

Αισθητός σε Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα, Κέρκυρα

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Θεσπρωτία και την Πρέβεζα.

Επίσης ταρακουνήθηκαν στα Ιωάννινα, την Άρτα, την Κέρκυρα και γενικότερα στη ευρύτερη περιοχή. Ιδιαίτερα αισθητός ήταν και στην Κέρκυρα ο σεισμός.

 Σοβαρές ζημιές στο Καναλάκι

Πηγή φώτο: Εurokinissi

O σεισμός έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο Καναλάκι. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε καταστήματα, έσπασαν τζάμια, έπεσαν σοφάδες στους δρόμους, ενώ σε πολλά σπίτια δημιουργήθηκαν ρωγμές.

Πηγή φώτο: Eurokinissi

Επίσης στον επαρχιακό οδικό δίκτυο έχουν προκληθεί κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων. Περίπου στις 4 τα ξημερώματα αποκαταστάθηκε ο ηλεκτροφωτισμός στην περιοχή.

«Τμήμα του ρήγματος της Παραμυθιάς είναι αυτό που ενεργοποιήθηκε. Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη» είπε ο Ευθύμης Λέκκας στην εκπομπή του Alpha, «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top