Κορωνοϊός: Εγκλωβισμένος φοιτητής στην Ισπανία μιλάει στο star.gr

«Φοβάμαι να γυρίσω στα Χανιά, για να μη μεταδώσω τον κορωνοϊό»

Ο κορωνοϊός επελαύνει στην Ισπανία. Τι είπε για την καραντίνα στη Βιτόρια ο εγκλωβισμένος στην Ισπανία Φοιτητής. 

Την ίδια ώρα που τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ισπανία αυξάνονται με ρυθμό ανάλογο της Ιταλίας, για τις δυσκολίες που βιώνει στη Βιτόρια μίλησε στο star.gr ο φοιτητής Γιάννης Παπαδογιωργάκης, ο οποίος επισκέφθηκε τη χώρα με το πρόγραμμα Erasmus και τώρα είναι εγκλωβισμένος.


«Δεν είχαμε αντιληφθεί τί συμβαίνει. Μέχρι και την προηγουμενη εβδομάδα όλα κυλούσαν  κανονικά. Ξαφνικά όμως έκλεισαν όλα» είπε, σημειώνοντας ότι από τους 10 Έλληνες φοιτητές αυτή την ώρα έχουν μείνει στην πόλη 4. 

«Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μεταξύ μας και στηρίζουμε ο ένας τον άλλο ψυχολογικά» συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι έχει σταματήσει να βλέπει τα νέα για να μην απογοητεύεται.

 

Συναγερμός στην Ισπανία - Πάνω από 1.000 οι νεκροί από κορωνοϊό


Αν και το Σαββατοκύριακο αναμένεται να επαναπατριστούν με έκτακτες πτήσεις από τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη οι Έλληνες της Ισπανίας, μετά από την επικοινωνία που είχε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με την ισπανίδα ομόλογό του, ο ίδιος είναι επιφυλακτικός.


«Οι γονείς μου με συμβουλεύουν να γυρίσω πίσω. Ωστόσο, πιστεύω ότι δεν είναι ασφαλές. Θα πρέπει να βρούμε τρόπο να μετακινηθούμε μόνοι μας έως το αεροδρόμιο. Είναι ένα ταξίδι 5 και 6 ωρών αντίστοιχα, ενώ θα πρέπει να περάσουμε μέσα από περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» με τον κορωνοϊό», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ολόκληρη η λίστα με τις επιχειρήσεις που εντάσσονται στα μέτρα


Ερωτώμενος για την εικόνα που επικρατεί στη Βιτόρια ανέφερε πως η πόλη ήταν από τις πρώτες στις οποίες καταγράφηκαν κρούσματα του ιού στην Ισπανία και ότι όλοι βρίσκονται σε αυστηρή καραντίνα.


«Από το σπίτι βγαίνεις μονο για τρόφιμα, φάρμακα ή για να πας στο νοσοκομείο. Διαφορετικά επιβάλλονται πρόστιμα από τις Αρχές» σημείωσε.
«Ζούμε την απόλυτη μοναξιά. Δεν κυκλοφορεί κανείς έξω. Οι δρόμοι είναι άδειοι, ενώ και τα λίγα λεωφορεία που κυκλοφορούν είναι κι αυτά άδεια. Η μόνη μας επαφή με τον κόσμο είναι κάθε βράδυ στις 8 οπότε βγαίνουμε όλοι στα μπαλκόνια και χειροκροτούμε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές», είπε.

Επιστρέφουν με ειδικές πτήσεις οι Έλληνες από Πολωνία και Ισπανία


Ερωτώμενος αν θα επιλέξει τελικά το δρόμο της επιστροφής ανάφερε ότι φοβάται να γυρίσει στα Χανιά, καθώς μπορεί να είναι ασυμπτωματικός ασθενής και να μεταφέρει τον κορωνοϊό στην πόλη του, που ακόμη δεν έχει καταγράψει κρούσματα.

Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι μεταφορείς–οδηγοί μετά από 25 ημέρες


Κλείνοντας, ο νεαρός φοιτητής έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλους τους Έλληνες.
«Καθίστε στα σπίτια σας. Για να μη γίνετε Ισπανία. Εδώ ο κόσμος πεθαίνει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top