Πανδαιμόνιο για το 9ο κρούσμα-Άργησε να ταυτοποιηθεί και δε φορούσαν μάσκες

Είχε ταξιδέψει από 19-27 Φεβρουαρίου με γκρουπ περίπου 50 ατόμων

Στο νοσοκομείο του Ρίου επικρατεί πανδαιμόνιο μετά το ένατο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας, το οποίο νοσηλεύεται εκεί. Ο Έλληνας ταξιδιώτης που ήρθε από το Ισραήλ και την Αίγυπτο και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης, άργησε να ταυτοποιηθεί από τις αρχές ως ύποπτο κρούσμα.

Η εικόνα του που έμοιαζε με βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού δεν έθεσε υποψίες ότι ίσως πρόκειται για κορωνοϊό. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν ήταν σε πληττόμενη χώρα της βόρειας Ιταλίας αλλά σε εκδρομή με πούλμαν. Όταν έφτασε στην Αμαλιάδα όπου διαμένει και εμφάνισε συμπτώματα, κανείς δεν πίστεψε ότι ίσως έχει προσβληθεί από κορωνοϊό. 

Πρόκειται για άνδρα 65 ετών, περιφερειακό σύμβουλο Δυτικής Ελλάδας με χρόνιο αναπνευστικό νόσημα. 

Κορωνοϊός: Ένατο κρούσμα στην Ελλάδα – Νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία

Είχε ταξιδέψει από 19-27 Φεβρουαρίου με γκρουπ περίπου 50 ατόμων

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο 65χρονος είχε πάει από τις 19-27 Φεβρουαρίου προσκυνηματική εκδρομή μαζί με γκρουπ περίπου 50 ατόμων. Αρχικά είχε μεταβεί με συμπτώματα στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, ενώ στο νοσοκομείο του Ρίου εισήχθη την Καθαρά Δευτέρα χωρίς να υπάρχει αρχική υποψία για κορωνοϊό κι έτσι δεν ελήφθησαν προφυλάξεις. Ο 65χρονος νοσηλεύτηκε στην παθολογική κλινική χωρίς μάσκα με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή μαζί του να ανησυχούν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συμπτώματα παρουσιάζουν κι άλλοι εκδρομείς που ήταν μαζί του καθώς και συγγενικά του πρόσωπα. Ένας παππάς πήγε στο νοσοκομείο για να κάνει το τεστ ανίχνευσης του ιού.

Σε καλή κατάσταση το 8ο κρούσμα

Το 8ο είναι ένας Έλληνας, στενή επαφή του 5ου επιβεβαιωμένου κρούσματος στη Θεσσαλονίκη. Το 8ο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη είναι άνδρας που δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου και είναι σε καλή κατάσταση. 

Κορωνοϊός: Ο σύζυγος της εκπαιδευτικού από Θεσσαλονίκη το όγδοο κρούσμα

Οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι συνεδριάζουν στο Υπουργείο Υγείας. Δεν εκτιμούν ότι ξέφυγε η κατάσταση. Αντίθετα ανιχνεύθηκε σχετικά έγκαιρα η εξέλιξη της αναπνευστικής λοίμωξης. Δεν μπορούσαν μέχρι τώρα στατιστικά να εικάσουν οι ειδικοί ότι ένα πούλμαν από περιοχή εκτός Ιταλίας μπορεί να έχει ταξιδιώτες που έχουν προσβληθεί από τον ιό. 

Έξω από το νοσοκομείο του Ρίου ένα πουλμανάκι ελέγχει άτομα που συνταξίδεψαν με τον 65χρονο άνδρα. Για το αν θα μπουν σε καραντίνα οι εργαζόμενοι θα αποφασιστεί αργότερα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top