Πάσσαρης: Καταδικάστηκε σε τέσσερις φορές ισόβια και 49 χρόνια

«Οργανωμένο σχέδιο» οι δολοφονίες των δύο αστυνομικών

Σε τέσσερις φορές ισόβια κάθειρξη για ισάριθμες δολοφονίες και επιπλέον 49 χρόνια κάθειρξη για επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών και τρεις ληστείες καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ο διαβόητος κακοποιός Κώστας Πάσσαρης.

Το δικαστήριο απέρριψε όλα τα  ελαφρυντικά που υπέβαλε η πλευρά του κατηγορουμένου. Επιπλέον απέρριψε και το αίτημα της πολιτικής αγωγής να διαβιβαστεί ο φάκελος της δικογραφίας στην Εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθεί ποιος ήταν εκείνος που προμήθευσε το όπλο στον Κώστα Πάσσαρη.

Την ενοχή και καταδίκη του Κώστα Πάσσαρη ζήτησε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, δηλώνοντας πεπεισμένη πως διέπραξε τις τέσσερις ανθρωποκτονίες για τις οποίες κατηγορείται και τις επτά απόπειρες. 

Δίκη Πάσσαρη: 45 χρόνια κάθειρξη για τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονιών

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε τις πράξεις», είπε η εισαγγελέας. 

Στην αγόρευσή της έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο του κατηγορούμενου, ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται στις φυλακές της Ρουμανίας, που στόχο είχε να αποδράσει από το νοσοκομείο «Γεννηματάς» τον Φεβρουάριο του 2001, σκοτώνοντας εν ψυχρώ τους δύο αστυνομικούς Δημήτρη Αλεβιζόπουλο και Αθανάσιο Δρακόπουλο και τραυματίζοντας σοβαρά τον σωφρονιστικό υπάλληλο Ανδρέα Φυσέκη.

Δίκη Πάσσαρη: Απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής

«Το ότι υπήρχε σχεδιασμός αποδεικνύεται από το γεγονός ότι άλλες δύο φορές που τον μετήγαγαν στο νοσοκομείο, επειδή καταλάβαινε ότι δεν μπορούσε να διαφύγει, γιατί είχε τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, άλλαξε γνώμη και είπε στους αστυνομικούς ότι δε θέλει να εξεταστεί», πρόσθεσε η εισαγγελέας, ενώ αναφερόμενη τόσο στην δολοφονία της αδελφής της φαρμακοποιού όσο και σε αυτή της ιερόδουλης από τη Βουλγαρία είπε πως το γεγονός ότι τον αναγνώρισαν τους κόστισε τη ζωή.

Η εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή του κατηγορούμενου για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών και πολιτών, ενώ ζήτησε από το δικαστήριο να μετατραπεί η κατηγορία της αρπαγής που αντιμετωπίζει σε παράνομη βία, αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα που έχει παραγραφεί.

Αναβίωσε η μοιραία μέρα της δολοφονίας των αστυνομικών 

Λίγο πριν την αγόρευση της εισαγγελέως είχαν καταθέσει μάρτυρες, ζωντανεύοντας ξανά όλα τραγικά είχαν συμβεί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» τον Φεβρουάριο του 2001. 

«Την ώρα που ήμουν στο νοσοκομείο, δύο αστυνομικοί έφεραν ένα κρατούμενο. Αντίκρισα έναν άνθρωπο θηρίο, έβριζε, έφτυνε, ήταν αγρίμι. Έκανε κινήσεις με το σώμα του για να διαφύγει. Οι αστυνομικοί με ρώτησαν πού ήταν ο αξονικός τομογράφος. Αφού τους απάντησα, έφυγαν. Μετά από τρία λεπτά ένιωσα τον αέρα της σφαίρας. Οι πυροβολισμοί έπεφταν βροχή. Έπεσα κάτω. Μόλις καταλάγιασαν οι σφαίρες, είδα δύο άνδρες ξαπλωμένους με αίματα. Ήμουν σοκαρισμένη….», κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας .

Ο Πάσσαρης αμέσως διέφυγε, κρατώντας το όπλο και χωρίς να φορά χειροπέδες. 

«Ήταν ήρεμος, πέρασε από δίπλα μου. Ακούγαμε ουρλιαχτά μετά τους πυροβολισμούς. Κάποιοι φώναζαν “σταματήστε τον”. Κρατούσε όπλο. Το όπλισε μπροστά μου, το έβαλε στο μπουφάν του και προχώρησε γρήγορα για να πάει στην πίσω πλευρά του νοσοκομείου που συνορεύει με το “Σωτηρία”. Σίγουρα, δε φορούσε χειροπέδες», περιέγραψε ένας άλλος μάρτυρας.

Η δίκη συνεχίζεται.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top