Έρχονται αλλαγές στα ηλεκτρονικά εισιτήρια: Οι νέες υπηρεσίες

Στόχος η καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού

εκδοτήρια εισιτηρίων στο μετρό

Αλλαγές στις υπηρεσίες που αφορούν στο ηλεκτρονικό εισιτήριο ετοιμάζει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, ώστε να βελτιωθούν και να εξυπηρετείται αρτιότερα το επιβατικό κοινό. 

Αποκάλυψη Star: Εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες με βάση πέντε ζώνες!

Συγκεκριμένα ο ΟΑΣΑ προγραμματίζει την προσθήκη μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων, τα οποία θα δίνουν πλέον ρέστα και σε χαρτονομίσματα.

Καταργείται το χάρτινο ηλεκτρονικό εισιτήριο στα λεωφορεία

Τα μηχανήματα αυτά θα δίνουν επίσης τη δυνατότητα φόρτισης και των απρόσωπων καρτών μέσω διαδικτύου και έξυπνων κινητών, μια υπηρεσία που παρεχόταν έως τώρα μόνο για τις προσωποποιημένες κάρτες. 

Ο Οργανισμός έχει ήδη προχωρήσει στην προμήθεια 100 Αυτόματων Μηχανημάτων Έκδοσης Καρτών που θα δίνουν ρέστα και σε χαρτονομίσματα και 12 Τερματικών Έκδοσης Καρτών.

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Οχτώ συμβουλές για να μην στήνεστε για ώρες στις ουρές

Κάποια από αυτά τα μηχανήματα θα τοποθετηθούν και έξω από τους σταθμούς του Μετρό και του Τραμ, όπου παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις. 

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, η αύξηση του αριθμού των μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων και καρτών θα περιορίσει τον χρόνο εξυπηρέτησης των επιβατών και επομένως την αναμονή κατά τη διαδικασία έκδοσης και φόρτισης εισιτηρίων. 

Όσο ο Έλληνας ταλαιπωρείται στις ουρές, το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε άλλες χώρες είναι...παιχνιδάκι!

Θα αυξηθούν επίσης τα σημεία έκδοσης προσωποποιημένων καρτών και θα δημιουργηθούν νέα εκδοτήρια της ΟΣΥ σε διάφορα σημεία της Αθήνας, τα οποία θα διαθέτουν και Τερματικά Έκδοσης Καρτών. 

Οι κάτοχοι ανώνυμων καρτών θα μπορούν να φορτίζουν τις κάρτες τους από την ιστοσελίδα athenacard.gr και από κινητά με τεχνολογία NFC, αποφεύγοντας τυχόν αναμονές σε εκδοτήρια ή ΑΜΕΚ.

Ηλεκτρονικό Εισιτήριο: Οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σας

Η δυνατότητα αυτή υπάρχει σήμερα μόνο για τους κατόχους προσωποποιημένων καρτών. Η φόρτιση των ανώνυμων καρτών θα είναι ίδια με την αντίστοιχη διαδικασία των προσωποποιημένων καρτών. 

Τέλος, δε θα  χρειάζεται οι δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου ή δωρεάν μετακίνησης (φοιτητές, ΑμεΑ, κ.α.) να μεταβαίνουν στο εκδοτήριο για ανανέωση της ισχύος των καρτών τους, καθώς θα εξυπηρετούνται και από τα Αυτόματα Μηχανήματα και όχι μόνο από τα σημεία που διαθέτουν τερματικά (ΤΕΚ), ενώ οι επεκτάσεις των ημερομηνιών λήξης των δικαιωμάτων θα γίνονται αυτοματοποιημένα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top