Μέγαρα: Επιθέσεις από Ρομά καταγγέλει το προσωπικό του κέντρου υγείας

Θα αρχίσει να λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο

Όλο το εικοσιτετράωρο θα λειτουργεί από εδώ και στο εξής το Κέντρο υγείας Μεγάρων. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή και μίλησε με νοσηλευτές και γιατρούς που έχουν δεχτεί ακραίες επιθέσεις από ομάδες Ρομά, όπως κατέγραψε η κάμερα του Star και ο Βαγγέλης Γκούμας. 

Αποκλειστικό: Εικόνες ντροπής στα Μέγαρα- Το Κέντρο Υγείας υπολειτουργεί

Πολλοί γιατροί και νοσηλευτές νιώθουν ότι παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα, όταν ξεκινούν τη βάρδια τους.

«Εμένα με έχει πιάσει ένας κύριος από το λαιμό. Μέσα στο ιατρείο, στο χειρουργικό. Μπλοκάρει την είσοδο με πιάνει από το λαιμό και αρχίζει να με σφίγγει και να μου δίνει μπουνιές στο πρόσωπο και το κεφάλι», αποκάλυψε μία από τους γιατρούς του κέντρου υγείας Μεγάρων.

Άγιοι Θεόδωροι: Ενώπιον της δικαιοσύνης οδηγήθηκαν οι δύο Ρομά

Στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία

Σύμφωνα με τον υπουργό υγείας, Βασίλη Κικίλια, υπάρχει στενή συνεργασία με την ελληνική αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του πολίτη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούν να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους χωρίς να κινδυνεύσει τη σωματική τους ακεραιότητα. 

Ανύπαρκτες οι συνθήκες υγιεινής στους καταυλισμούς

Στον καταυλισμό των Ρομά στο Βλυχό Μεγάρων, οι συνθήκες υγιεινής είναι ανύπαρκτες. Όπως, χαρακτηριστικά, αναφέρουν οι ίδιοι πολλές είναι οι ασθένειες που επικρατούν και κινδυνεύουν και αυτοί.

Γυαλιά καρφιά στο Εφετείο- Ρομά αντέδρασαν στην καταδικαστική απόφαση

«Έχει έρθει τοξικομένος, ο οποίος είχε κοπεί στο χέρι και είχε μια πετσέτα η οποία ήταν γεμάτη αίματα…Έπιασε την πετσέτα και μου την πέταξε πάνω μου», δήλωσε ένας από τους Ρομά.

Το κέντρο υγείας Μεγάρων εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι, όταν είναι κλειστό, αναγκάζονται να πάνε στο Θριάσιο, αν αυτό εφημερεύει.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top