Ίμια: Τουρκικά σκάφη καταδιώκουν σχεδόν καθημερινά τα ελληνικά ψαράδικα

Νέο επεισόδιο στον «πόλεμο της τσιπούρας»

Τουρκικά σκάφη καταδιώκουν σχεδόν καθημερινά τα ελληνικά ψαράδικα στην περιοχή των Ιμίων, όπως καταγγέλει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας του χθεσινού επεισοδίου.

Ίμια: Νέα απειλή από τουρκικό σκάφος εναντίον Ελλήνων ψαράδων

Χθες, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσέγγισε τρία ελληνικά αλιευτικά που ψάρευαν κοντά στα Ίμια και ζήτησε να αποχωρήσουν από την περιοχή. Όταν οι Έλληνες ψαράδες αρνήθηκαν, εκείνοι επιχείρησαν να τους κόψουν τα δίχτυα.

«Τρεις ψαράδες μας ψάρευαν και εμφανίστηκαν τα τρία τουρκικά. Αποδείχθηκε η ελληνική ναυτοσύνη, το ελληνικό σκάφος επιδέξια απέφυγε τους επικίνδυνους ελιγμούς των Τούρκων. Πάντως, δεν κατέστρεψαν τα δίχτυα των ψαράδων», δήλωσε στο Star o δήμαρχος Καλύμνιων.

Δύσκολο το μεροκάματο για τους ψαράδες με την κακοκαιρία

Μήνυμα Δένδια για τις τουρκικές προκλήσεις

Κοντά στους Έλληνες στρατιωτικούς που φυλάνε Θερμοπύλες σε Λήμνο, Σκύρο και Έβρο βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Άμυνας, που έστειλε αποφασιστικό μήνυμα στην απέναντι πλευρά.

« Η Ελλάδα διαχρονικά δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί τις απόπειρες σφετερισμού ή παραβίασης της κυριαρχίας της και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων», δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών.  

Δένδιας: Δεν θα δεχθούμε απόπειρες σφετερισμού

Μήνυμα Παυλόπουλου προς Άγκυρα

Ο Προκόπης Παυλόπουλος χαρακτηρίζει διάτρητο, θεσμικώς ανυπόστατο και προκλητικό το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης και προειδοποιεί την Άγκυρα.  

Παυλόπουλος: Ανυπόστατο θεσμικώς το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης

«Θα υπερασπισθούμε, στο ακέραιο, τα Κυριαρχικά μας Δικαιώματα ως προς τα Σύνορα, την Υφαλοκρηπίδα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top