Αλλάζουν όνομα οι σταθμοί του Μετρό «Ευαγγελισμός» και «Άγιος Δημήτριος»

Πώς μετονομάζονται

Μετρό Άγιος Δημήτριος

Ξεχάστε τους σταθμούς του Μετρό «Ευαγγελισμός» και «Άγιος Δημήτριος» καθώς αλλάζουν όνομα.

Όπως ανακοινώθηκε απόψε από την Αττικό Μετρό, ο σταθμός «Ευαγγελισμός» της Γραμμής 3 θα πάρει το όνομα «Παύλος Μπακογιάννης», ενώ ο σταθμός «Άγιος Δημήτριος-Αλέκος Παναγούλης» της Γραμμής 2, μετονομάζεται σε «Αλέκος Παναγούλης».   

Απεργούν την Τρίτη λεωφορεία, τρόλεϊ και τρένα - Τι θα γίνει με το μετρό

Η εταιρεία αναφέρει πως «η ονομασία των σταθμών μπορεί επίσης να συμβάλει στο εκπαιδευτικό ταξίδι του επιβάτη στο χρόνο και την ιστορία».

Με αφορμή τη συμπλήρωση σε λίγες ημέρες των 30 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, η εταιρεία αποφάσισε να του αποτίσει φόρο τιμής, δίνοντας το όνομά του στον σταθμό του Μετρό «Ευαγγελισμός».

«Η απόφαση αυτή συμπληρώνει την προηγούμενη επιλογή της εταιρείας να αποδώσει το όνομα του ήρωα του αντιδικτατορικού αγώνα Αλέκου Παναγούλη στο σταθμό «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», η οποία αποφασίστηκε να επικαιροποιηθεί και αυτή» προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Αττικό Μετρό.

Η καταργούμενη ονομασία τους θα διατηρηθεί στη σήμανση των σταθμών μέσα σε παρένθεση, δηλαδή «Παύλος Μπακογιάννης (Ευαγγελισμός)» και «Αλέκος Παναγούλης (Άγιος Δημήτριος)», έως την 30η Απριλίου 2020.Στη συνέχεια, θα εφαρμοστεί η αποκλειστική χρήση της νέας ονομασίας. 

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στον σταθμό «Ευαγγελισμός» την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θα εκφωνήσει την κεντρική ομιλία για το πρόσωπο του Παύλου Μπακογιάννη, του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα αποκαλύψει το νέο όνομα του σταθμού, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, της οικογένειας του τιμώμενου προσώπου και εκπροσώπων των αρχών της πόλης των Αθηνών. 

Παρόμοια εκδήλωση θα οργανωθεί την Πρωτομαγιά του 2020 στο σταθμό «Αλέκος Παναγούλης (Άγιος Δημήτριος)», οπότε και θα αποκαλυφθεί η οριστική ονομασία του.Επιπλέον, το αρχιτεκτονικό τμήμα της Αττικό Μετρό Α.Ε. θα επιμεληθεί τον σχεδιασμό δύο μονίμων εγκαταστάσεων στους ανωτέρω σταθμούς με ιστορικά στοιχεία που σχετίζονται με τα τιμώμενα πρόσωπα.

«Στόχος και κύρια επιδίωξη της Αττικό Μετρό Α.Ε., είναι η μετονομασία των σταθμών να λειτουργήσει ως μια διαρκής υπενθύμιση των αξιών της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Εθνικής Συμφιλίωσης» καταλήγει η εταιρεία.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top