Δίκη Χρυσής Αυγής: «Εκβιαστήκαμε και τα είπαμε όλα»

«Με άφησαν επειδή νόμιζαν ότι ήμουν νεκρός»

Δεν ξέρουν, δεν είδαν, δεν άκουσαν υποστήριξαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής οι τρεις κατηγορούμενοι για την επίθεση εναντίον των Αιγυπτίων ψαράδων στο Πέραμα.

Ακόμα και ο φερόμενος πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στην περιοχή αρνήθηκε ότι έχει σχέση με το κόμμα. Οι απολογίες τους προκάλεσαν την οργή των θυμάτων αλλά και της έδρας. 

«Ταράχτηκα πάρα πολύ που τους άκουσα να λένε ψέματα ότι δεν ήμασταν εκεί και περιμένω την απόφαση της Δικαιοσύνης. Αυτό ήταν καθαρή δολοφονία. Με παρατήσανε επειδή νομίζανε ότι είμαι πεθαμένος», δήλωσε ο Αμπουζέν Εμπαράγκ, ένα από τα θύματα της επίθεσης.

«Εκβιαστήκαμε και τα είπαμε όλα»

Οι τρεις κατηγορούμενοι για την επίθεση εναντίον των Αιγυπτίων ψαράδων στο Πέραμα στο παρελθόν είχαν περιγράψει με λεπτομέρειες τι είχε συμβεί εκείνη τη νύχτα. Τη Δευτέρα τα πήραν όλα πίσω και μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι εκβιάστηκαν από την ανακρίτρια. 

Σύμφωνα με τον συνήγορο Πολιτικής Αγωγής, Κώστα Παπαδάκη, «οι απολογίες ήταν γεμάτες αντιφάσεις. Οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν πράγματα αντίθετα από εκείνα που είχαν απολογηθεί στον ανακριτή. Οι άνθρωποι αυτοί αναγνωρίστηκαν και τη βραδιά του περιστατικού και κατά τη διάρκεια της δίκης από τους παθόντες».

Αποστάσεις από τη Χρυσή Αυγή

Η Χρυσή Αυγή έχασε τη δύναμη της και βρέθηκε εκτός κοινοβουλίου με αποτέλεσμα αυτοί που κάποτε φορούσαν τα μαύρα μπλουζάκια με το λογότυπο του κόμματος τώρα να αρνούνται οποιαδήποτε σχέση. 

Όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος, δεν πήρε καμία εντολή και δεν γνώριζε κανέναν. Δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή. 
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, στην κατάθεσή του ο κατηγορούμενος είπε ότι «κάνα δυο φορούσαν μαύρες μπλούζες αλλά δε θυμάμαι ποιοι», κάτι το οποίο διέψευσε ο ίδιος. 

«Δεν πρέπει να υπογράφουν τα παιδιά 20 χρονών»

Η πρόεδρος του δικαστηρίου φανερά εκνευρισμένη αναγκάστηκε να διαβάσει ολόκληρα αποσπάσματα από τις απολογίες των κατηγορουμένων αλλά εκείνοι επέμεναν. Δεν ήξεραν τι υπέγραφαν...

Όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος «ήμουν νέο παιδί. Δεν ήξερα τί υπέγραφα. Δεν πρέπει να βάζουν τα παιδιά 20 χρονών να υπογράφουν. Δεν έχει σώας τα φρένα ένα παιδί 20 χρονών… Στην περίπτωσή μας ισχύει το όποιος νύχτα περπατεί, λάσπες και σκατά πατεί. Κυκλοφορούσα νύχτα και ήμουν εκεί που δεν έπρεπε». 

Όλοι υποστήριξαν ότι συνελήφθησαν τυχαία και κατηγορήθηκαν άδικα. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top