Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη: Το «Andros Jet» θα καλύπτει από Δευτέρα τη γραμμή

Τι αναφέρει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

To Αndros Jet εν πλω
Πηγή φωτογραφίας:seajets.gr

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα τελευταία δρομολόγια του επιβατηγού/οχηματαγωγού πλοίου «Άρτεμις», στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Το πλοίο «Άρτεμις» είχε κληθεί να δώσει λύση στο  σοβαρό ακτοπλοϊκό πρόβλημα που αντιμετώπισε το νησί του βορείου Αιγαίου στη μέση της τουριστικής σεζόν.

Σαμοθράκη: Οι στοχευμένες δράσεις που ανακοίνωσε το Υπουργείο Τουρισμού

Σαμοθράκη: Στον εισαγγελέα ο φάκελος για μη εκτέλεση δρομολογίων των πλοίων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το «Άρτεμις» από δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου επιστρέφει στα δρομολόγια του στις Κυκλάδες.

Επίσης από την ίδια μέρα η γραμμή θα καλυφθεί από το ταχύπλοο επιβατηγό / οχηματαγωγό «Andros Jet», ενώ άμεσα θα δοθεί λύση και στη δρομολόγηση οχηματαγωγού πλοίου στην ίδια γραμμή για την μεταφορά φορτηγών οχημάτων.

Τι συνέβη στη Σαμοθράκη το καλοκαίρι

Το νησί του βορείου Αιγαίου είχε αποκλειστεί στην αιχμή της τουριστικής σεζόν από τις αρχές Αυγούστου λόγω των βλαβών στα δύο επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία, «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ», που την συνέδεαν με την Αλεξανδρούπολη.

Έτσι η Σαμοθράκη έμεινε να εξυπηρετείται μόνο το επιβατηγό «ΖΕΦΥΡΟΣ», ενώ επιστρατεύτηκε και το οχηματαγωγό «ΑΝΑΞ» από την γραμμή Καβάλας-Κεραμωτής, για να καλύψει τις μεταφορές οχημάτων και φορτηγών που δεν μπορούσε να μεταφέρει το «ΖΕΦΥΡΟΣ».

Ωστόσο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν εκείνη την εποχή στο νησί, διέκοψαν τα δρομολόγια τους μετά το απαγορευτικό που επέβαλαν οι Λιμενικές Αρχές, καθώς έπνεαν άνεμοι έντασης 7 μποφόρ.

Αποτέλεσμα ήταν τουρίστες να μείνουν για μέρες εγκλωβισμένοι στο νησί, με τους επαγγελματίες της Σαμοθράκης να κάνουν λόγο για ανεπανόρθωτο πλήγμα στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top