Φωτιά Εύβοια: Η πρώτη εικόνα που κατέγραψε ο δορυφόρος

Την έδωσε στη δημοσιότητα ο Copernicus

Την πρώτη δορυφορική απεικόνιση της φωτιάς που καίει από τα ξημερώματα της Τρίτης στην Εύβοια έδωσε στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus. 

 

 

Μετά από εντολή του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να υπάρξει χαρτογράφηση της έκτασης που καταστράφηκε και των ζημιών που έχουν προκληθεί. 

Το αίτημα έγινε δεκτό και αναμένεται η διάθεση μιας σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων. 

Η πρώτη φωτογραφία ελήφθη πριν από την επέκταση της φωτιάς, η περίμετρος της οποίας ξεπέρασε τα 11,5 χιλιόμετρα αργά το απόγευμα της Τρίτης.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δωρεάν, για τη διαχείριση του έργου τους και για να προχωρήσουν άμεσα οι ενέργειες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την καταστροφική πυρκαγιά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top