Χαλκιδική: Στο νοσοκομείο παραμένουν μητέρα και κόρη μετά την έκρηξη

Καθησυχαστικοί οι γιατροί για την κατάσταση της υγείας τους

Στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν να νοσηλεύονται η μητέρα και η τετράχρονη κόρη της που τραυματίστηκαν την Κυριακή από την έκρηξη που σημειώθηκε στο ταχύπλοο σκάφος, στο οποίο επέβαιναν στη Χαλκιδική. 

Και οι δύο φέρουν ελαφρά τραύματα. Η τετράχρονη νοσηλεύεται στην παιδοχειρουργική κλινική με ελαφρά εγκαύματα στους μηρούς, ενώ υποβλήθηκε σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχει κάποιο εσωτερικό τραύμα. 

Έκρηξη σε σκάφος στη Χαλκιδική: Αγωνία για την 4χρονη κόρη της οικογένειας

Η 37χρονη μητέρα νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου, καθώς έχει υποστεί κάταγμα σε δάχτυλο του δεξιού ποδιού, το οποίο αποκαταστάθηκε με επέμβαση. Η επτάχρονη κόρη της οικογένειας που είχε διακομισθεί, επίσης, στο νοσοκομείο την Κυριακή, είχε μόνο μώλωπες και δε νοσηλεύτηκε. 

Αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, περιπολικό όχημα του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Μαρμαρά έσπευσε στην παραλία του Άι Γιάννη, όπου διαπίστωσε ότι ένα ταχύπλοο είχε τυλιχθεί στις φλόγες. 

Η οικογένεια των Σέρβων -γονείς και τρεις ανήλικες κόρες – έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν. Αρχικά διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου», καθώς κρίθηκε ότι η μητέρα, η τετράχρονη και η επτάχρονη αδελφή της έχρηζαν περαιτέρω νοσηλείας. 

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από το κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Μαρμαρά. Το σκάφος απομακρύνθηκε από την παραλία και φυλάσσεται σε ασφαλές κοντινό σημείο, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 

Τα αίτια της φωτιάς θα διερευνηθούν από πραγματογνώμονα. Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Ν. Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top