Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατηγορούμενος επικαλέστηκε… αμνησία

Πυρά κατά συγκατηγορουμένων του εξαπέλυσε ο ταμίας της τοπικής οργάνωσης

Αμνησία επικαλέστηκε κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στο τάγμα εφόδου της Νίκαιας και να ενημέρωσε τον Γιάννη Λαγό λίγη ώρα μετά το έγκλημα, ενώ με τη σειρά του ο ταμίας της τοπικής εξαπέλυσε πυρά κατά συγκατηγορουμένων του και χαρακτήρισε καραγκιοζιλίκια τις στολές που φορούσαν οι χρυσαυγίτες.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ήταν στο ίδιο μηχανάκι αλλά τα είδαν όλα διαφορετικά

Κενά μνήμης και τυχαία τηλεφωνήματα

Ο πρώτος κατηγορούμενος, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα στη δίκη της «Χρυσής Αυγής» υποστήριξε ότι κατά λάθος τηλεφώνησε στον Γιώργο Ρουπακιά και έμαθε ότι είχε μαχαιρώσει άνθρωπο. Στη συνέχεια, όπως είπε εντελώς αψυχολόγητα, τηλεφώνησε στον πρώην βουλευτή Γιάννη Λαγό και του είπε για την ανθρωποκτονία. 

Κατηγορούμενος: Θέλησα να τηλεφωνήσω στον πυρηνάρχη … αλλά αντί να πάρω αυτόν, πήρα το Ρουπακιά… Τον άκουσα να λέει «δεν μπορώ να μιλήσω, έχω μαχαιρώσει άνθρωπο, με συλλαμβάνουν»... Εντελώς ασυναίσθητα καλώ τον Ιωάννη Λαγό

Πρόεδρος: Τηλεφωνείτε μεσάνυχτα σε έναν άνθρωπο που δεν είχατε καμία σχέση μαζί του;

Κατηγορούμενος: Αψυχολόγητα πήγε το μυαλό μου να τηλεφωνήσω στον Λαγό για να ενημερώσω.

Πρόεδρος: Είναι περίεργο γιατί το μυαλό σας πηγαίνει να ενημερώσετε βουλευτή του συγκεκριμένου κόμματος.

Κατηγορούμενος: Ακόμα και σήμερα το βρίσκω και εγώ περίεργο... Του είπα ότι κατά λάθος έχει πράξει αυτό ο Ρουπακιάς...

Πρόεδρος: Δεν σας είπε ποιός είναι αυτός ο Ρουπακιάς και γιατί με ενοχλείς τέτοια ώρα;

Κατηγορούμενος: Εδώ έχω κενό μνήμης...

«Καραγκοζιλίκια οι στολές που φοράγαμε»

Ο ταμίας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια απολογούμενος εξαπέλυσε βέλη εναντίον συγκατηγορουμένων του. Επίσης κατέρριψε το βασικό υπερασπιστικό ισχυρισμό ότι εκείνη τη νύχτα τυπώθηκαν φυλλάδια τα οποία επρόκειτο να μοιραστούν στον κόσμο. Χαρακτήρισε καραγκιοζιλίκια τις στολές που φορούσαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής εκείνη την περίοδο. 

Κατηγορούμενος: Έχετε όλα τα εχέγγυα για να δείτε ποιοί ήταν εκεί και έπαιρναν τηλέφωνα και ποίοι βοήθησαν. Υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες και στοιχεία. Κάποιοι δεν έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους.

Πρόεδρος: Ποιοί; 

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω. Ο ένας λέει «έβγαζα τα καναρίνια βόλτα» και ο άλλος λέει άλλα. Τι να πω; Έχω παραδεχθεί κάθε αφέλεια μου και χαζομάρα μου, αλλά όχι και συνεργός σε φόνο... Έχω καταστραφεί από τα καραγκιοζιλίκια, με τα οποία γελάγαμε. Για αυτά τα καραγκιοζιλίκια στα 20 με έφεραν κατηγορούμενο για δολοφονία. Ήταν νεανική ανωριμότητα. 

Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι μετά το φόνο του Παύλου Φύσσα συναντήθηκε με το Γιάννη Λαγό και προσπάθησε να έρθει σε επαφή με μέλη της τοπικής οργάνωσης για να συσπειρώσει τον κόσμο. Όπως είπε δεν θεωρούσε ότι η Χρυσή Αυγή είχε κάνει κάτι κακό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top