Απίστευτη ιστορία: Υπεβλήθη σε επέμβαση για να αδυνατίσει και πέθανε

Η Ειρήνη ζύγιζε 138 κιλά

Συγκλονίζει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η μητέρα μιας 46χρονης, η οποία υπεβλήθη σε επέμβαση για να αδυνατίσει και έχασε τη ζωή της. 

Η αδικοχαμένη Ειρήνη έπασχε από νοσογόνο παχυσαρκία. Ζύγιζε περίπου 138 κιλά. Τον Δεκέμβριο του 2014 μπήκε στο Πανεπιστημιακό Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για να χειρουργηθεί και κατά τη διάρκεια της επέμβασης έπαθε στρώση στην αορτή και το έντερο με αποτέλεσμα να προκληθεί καθολική περιτονίτιδα. Λίγες ημέρες μετά άφησε την τελευταία της πνοή. 

«Κανείς γονιός να μην αντικρύσει όπως αντίκρυσα εγώ το παιδί μου. Δεν είχε επαφή με κανέναν. Ήταν συνδεδεμένη με μηχανήματα» ανέφερε η κα Ζήκου με δάκρυα στα μάτια. 

«Της έκαναν αξονική. Δεν την αξιολόγησαν αμέσως. Τις επόμενες μέρες αξιολόγησαν την αξονική και είχε περιτονίτιδα. Την ξαναβάλανε στο χειρουργείο, ημέρα Σάββατο, και τότε διαπιστώσανε, όπως μου είπε ο χειρουργός που τη χειρούργησε, ότι πάνω στη βιασύνη μας τρυπήσαμε το παχύ έντερο, δεν το είχαμε δει, και αυτό άφησε ακαθαρσίες και έκανε περιτονίτιδα. Αλλά με καθησύχασε, λέγοντάς μου πως τώρα που βρήκαμε την αιτία θα το καταπολεμήσουμε και θα πάει πάρα πολύ καλά. Έξι μέρες μετά το δεύτερο χειρουργείο κατέληξε και μέχρι την τελευταία στιγμή ο γιατρός μου έλεγε ότι δεν είναι τίποτα και πως θα γίνει καλά!» δήλωσε η μητέρα της. 

Αυτό που ζητάει η κα Ζήκου είναι να δικαιωθεί τόσο η ίδια, όσο και ψυχή της κόρης της. 

Μετά από μήνυση που κατέθεσε, κατηγορούνται 16 γιατροί για τον θάνατο της άτυχης Ειρήνης. Ωστόσο, μέχρι τώρα το Ποινικό Δικαστήριο έχει αναβληθεί πέντε φορές. 

«Μου έκλεισαν το σπίτι. Μια συγγνώμη δεν άκουσα από κανέναν. Και τώρα με βασανίζουν με τα δικαστήρια! Με πονάει που δεν έχω το παιδί μου δίπλα μου. Έξι μήνες μετά έχασα και τον σύζυγό μου» ανέφερε και πρόσθεσε συγκινημένη:

«Θα νιώσω δικαιωμένη αν καταδικαστούν οι υπαίτιοι. Και δικαιωμένη η ψυχούλα της κοπέλας μου που έφυγε άδικα και σύντομα από τη ζωή. Το έχω σκοπό στη ζωή μου να δικαιωθεί η ψυχούλα της!»

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top