Κατεβάζουν «ρολά» τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Προχωρούν σε τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση

Τριήμερη απεργία από σήμερα, Πέμπτη έως και το Σάββατο κήρυξαν οι ιδιοκτήτες των διαγνωστικών κέντρων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πολύ υψηλές περικοπές στις αποζημιώσεις τους, ως αποτέλεσμα των υποχρεωτικών εκπτώσεων που καλούνται να κάνουν στον ΕΟΠΥΥ. 

Σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Βασίλη Πλαγιαννάκο, οι εκπρόσωποι των εργαστηρίων αναφέρουν ότι μετά και την πρόσφατη κοινοποίηση του ποσοστού περικοπής υπέρβασης των δαπανών (clawback) για το πρώτο εξάμηνο του 2018 και το οποίο μεσοσταθμικά είναι στο 24%, οι ζημίες που καταγράφονται σε όλες τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής κυμαίνονται από 20% έως 70% και ξεπερνούν πλέον το 45% μεσοσταθμικά. Μάλιστα, όπως τονίζουν, το clawback αντί να μειώνεται αυξάνεται διαρκώς – από 11% το 2016, σε 17% το 2017 και 24% το 2018.

Κατηγορούν επίσης το υπουργείο Υγείας ότι προσθέτει νέες πανάκριβες διαγνωστικές εξετάσεις στη λίστα όσων αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ, χωρίς να αυξάνει αντίστοιχα τον κλειστό προϋπολογισμό γι’ αυτές τις εξετάσεις και καταργεί τελείως σε πολλές κατηγορίες ασθενών τη μικρή συμμετοχή του 15% που είχαν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, την οποία όμως καλούνται να καλύψουν τα διαγνωστικά κέντρα.

Την απεργία των διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων στηρίζουν με ανακοινώσεις τους ιατρικοί σύλλογοι και σωματεία της χώρας. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top