«Μέχρι να τον συλλάβουν κυκλοφορούσα με ένα ξύλο στο χέρι»

Ένταση στη δίκη του φερόμενου ως «δράκου του Αμαρουσίου»

Δείτε στο video από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» το χρονικό της υπόθεσης αλλά και όλα όσα έγιναν σήμερα κατά τη διάρκεια της δίκης

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της δίκης του φερόμενου ως «δράκου» του Αμαρουσίου, η υπόθεση του οποίου εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο, για τις απόπειρες βιασμού έξι γυναικών στο Μαρούσι το 2016.

Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι «άκουγα φωνές που έλεγαν “ταπείνωσέ την, μείωσέ την”. Έπινα για να μην ακούω τις φωνές, αλλά γίνονταν συχνότερες»

Όταν ο εισαγγελέας του ζήτησε να περιγράψει μία από τις επιθέσεις, ο 31χρονος απάντησε τηλεγραφικά. «Την πλησίασα από πίσω, την έπιασα από τη μέση και τη θώπευσα» είπε, με τον εισαγγελέα να του ανταπαντά:

«Επί 46 λεπτά μας λέγατε ανούσια πράγματα και δεν μπορείτε να μας περιγράψετε μια επίθεση;»

Τι έγινε κατά τη διάρκεια της δίκης

Από τους πρώτους που κατέθεσαν ήταν ένας αστυνομικός, ο οποίος δήλωσε ότι τη μέρα της σύλληψής του, ο 31χρονος είχε κάποιες αμυχές στο πρόσωπο. Ο κατηγορούμενος φέρεται μάλιστα να είχε ρίξει κάποια από τα θύματα στο έδαφος και να προσπάθησε να τους βγάλει το εσώρουχο.

«Δράκος» Αμαρουσίου: «Το έκανα γιατί άκουγα φωνές»

Στο δικαστήριο κατέθεσε όμως και ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, ο οποίος παρακολουθεί τον φερόμενο ως «δράκο του Αμαρουσίου».

«Διαπίστωσα ότι είναι ένας κανονικός ψυχωτικός. Δεν είχε καμία σεξουαλική διάθεση». Στο άκουσμα αυτής της δήλωσης τα θύματα αντέδρασαν έντονα. Ο δικηγόρος των θυμάτων, -ανάμεσά στα οποία ήταν και η γυναίκα του-, ξέσπασε φωνάζοντας:

Τι λέτε! Πήγε να βιάσει τη γυναίκα μου!

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Δημήτρης Σούρας τόνισε πως ο 31χρονος «Παίρνει αγωγή. Δεν είναι επικίνδυνος. Στο πρόσωπο των θυμάτων έβλεπε τη Ρουμάνα που τον είχε "ευνουχίσει" σαν άνθρωπο».

Ο φερόμενος ως «δράκος του Αμαρουσίου» είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 16 ετών και 2 μηνών για έξι απόπειρες βιασμού.

Το δικαστήριο δεν του είχε αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, ενώ είχε απορρίψει και τα αιτήματά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής έως τη δίκη του σε δεύτερο βαθμό, αλλά και τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρείο.

Δείτε στο video τι είχε δηλώσει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο φερόμενος ως «δράκος του Αμαρουσίου»

Τα θύματα περιγράφουν τις επιθέσεις 

Παρούσες στη δίκη ήταν τέσσερις από τις γυναίκες τις οποίες φέρεται να αποπειράθηκε να βιάσει ο νεαρός. Οι περιγραφές τους είναι σοκαριστικές:

«Νιώθω δυο χέρια να με τραβάνε από τη μέση. Πέφτω. Έρχεται πίσω μου. Προσπάθησε να τραβήξει το παντελόνι. Το βλέμμα του ήταν επιθετικό. Κάποια πράγματα δεν τα ξεχνάει κάποιος» είπε στην κατάθεσή του το πρώτο θύμα.

Το δεύτερο θύμα, με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε:

«Πήγαινα στη δουλειά με τα πόδια. Ήμουν στη διάβαση. Είδα έναν άντρα στα δεξιά μου. Δεν έδωσα σημασία. Είχαμε απόσταση. Αισθάνομαι κάποιον να με ακινητοποιεί από τη λεκάνη. Σαν να είχα κολλήσει στο έδαφος. Μου έπιασε το στήθος. Ούρλιαζα “βοήθεια βοήθεια” δε με άκουγε κανείς. Με έριξε ανάσκελα. Έπεσε πάνω μου. Με το ένα χέρι μου έκλεισε το στόμα. Με το άλλο προσπαθούσε να μου ανοίξει το παντελόνι. Κάποια στιγμή έβγαλε το χέρι από το στόμα και άρχισα να φωνάζω “βοήθεια, έρχεται ο άντρας μου”. Δεν μπορώ να το ξεπεράσω. Μέχρι να τον συλλάβουν κυκλοφορούσα με ένα ξύλο στο χέρι».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κατάθεση του τρίτου θύματος:

«Κατέβαινα τη διάβαση από το Χαλάνδρι. Είδα έναν άντρα, αλλά δεν έδωσα σημασία. Αντιλαμβάνομαι μια κίνηση από πίσω. Γυρίζω και τον βλέπω να μου γελάει. Μου τραβάει την τσάντα. Με τύλιξε με τα χέρια του από πίσω. Φορούσα φουστάνι. Έβαλε τα χέρια του από κάτω προσπαθούσε να μου πιάσει τα γεννητικά όργανα. Προσπάθησε να βάλει τα πόδια μου κάτω από τις μασχάλες του. Προσπάθησε να μου βγάλει το εσώρουχο. Αντιστεκόμουν, τσίριζα. Δεν πέρναγε άνθρωπος»

Ο χωρισμός με τη Ρουμάνα σύντροφό του

Πριν μερικές εβδομάδες ο 31χρονος είχε μιλήσει μέσα από τις φυλακές στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», υποστηρίζοντας πως έχει μετανιώσει για τις επιθέσεις σε βάρος των θυμάτων του και υποστήριξε ότι όλα έγιναν, γιατί θόλωσε το μυαλό του μετά τον χωρισμό του από την πρώην Ρουμάνα φίλη του, η οποία ήταν ιερόδουλη. 

«Πήγαινα στη δουλειά το βράδυ και για να ξεχαστώ πολλές φορές καθόμουν και παραπάνω. Όταν επέστρεφα στο σπίτι μου ήθελα να χαλαρώσω, αλλά τότε άκουγα μέσα στο μυαλό μου φωνές που μου έλεγαν “μείωσέ την, όπως σε μείωσε κι αυτή”. Νόμιζα ότι όλα αυτά ήταν ιδέα μου και για να σταματήσουν οι φωνές έπινα. Όμως, τότε οι φωνές γίνονταν πιο δυνατές και τότε έβγαινα στον δρόμο και όποια κοπέλα είχε τον ίδιο σωματότυπο με την πρώην μου, τις θώπευα, δεν τις βίαζα», είπε. 

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν επιχείρησε να κατεβάσει το παντελόνι σε κάποια κοπέλα και ότι κάποια από τα θύματα υπερέβαλαν στις περιγραφές τους. 

«Καθόταν μόνος και ξαφνικά παραμιλούσε»

Την κατάσταση στην οποία βρισκόταν μετά τον χωρισμό του περιέγραψε και η μητέρα του φερόμενου ως «Δράκου».

Όπως είπε η πρώην σύντροφος του γιου της τον εκμεταλλευόταν και του είχε αποσπάσει περίπου 30.000 ευρώ. Όταν τον χώρισε ο γιος της έπεσε σε κατάθλιψη. Η ίδια τον περιγράφει εντελώς ασταθή ψυχικά, να «χάνεται» ξαφνικά, να μην έχει επαφή με το περιβάλλον και να μιλά μόνος του φωνάζοντας «θα σε ταπεινώσω, όπως με ταπείνωσες. Μου τα πήρες όλα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top