Εκτός ελέγχου η κατάσταση στις Φυλακές Αυλώνα!

Αλγερινοί καΙ Αλβανοί κρατούμενοι αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά

ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΥΛΩΝΑ - ΠΗΓΗ: ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

«Καζάνι που βράζει» θυμίζει η κατάσταση στις φυλακές Αυλώνα.. Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Τρίτης, επικράτησε ένταση όταν Αλβανοί και Αλγερινοί κρατούμενοι αρνούνταν να μπουν στα κελιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, το επεισόδιο ξεκίνησε όταν μια ομάδα Αλβανών κρατουμένων, οι οποίοι βρίσκονται στον πρώτο όροφο της φυλακής επιχείρησαν να ανεβούν στο Β΄ όροφο όπου κρατούνται οι Αλγερινοί, για να «λύσουν τις διαφορές τους».

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αντιλήφθηκαν έγκαιρα τι επρόκειτο να συμβεί και πρόλαβαν να κλειδώσουν την εσωτερική πόρτα, μεταξύ των δύο ορόφων. Αυτό προκάλεσε την οργή τον Αλβανών κρατουμένων, οι οποίοι αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά. Λίγη ώρα αργότερα, τους μιμήθηκαν και οι Αλγερινοί, με αποτέλεσμα να επικρατήσει χάος.

Εν τέλει, κλήθηκε η εξωτερική φρουρά των φυλακών Αυλώνα που κατόρθωσε να οδηγήσει τους τροφίμους στα κελιά τους, πριν η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο των σωφρονιστικών.

Τον τελευταίο καιρό έχει ξεσπάσει άγρια βεντέτα μεταξύ τους, η οποία από την περασμένη εβδομάδα έχει «κτυπήσει κόκκινο».

Μόλις την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκαν τρία σοβαρά επεισόδια:

  • Αλγερινός κρατούμενος, στο σχολείο των φυλακών, μαχαίρωσε στο πόδι Αλβανό συγκρατούμενο του έπειτα από καβγά.
  • Αλγερινοί κατά τη διάρκεια του προαυλισμού των κρατουμένων, επιχείρησαν να πετάξουν καυτό λάδι από το δεύτερο όροφο της φυλακής στον πρώτο, όπου βρίσκονται οι Αλβανοί.

Αλγερινοί κρατούμενοι οι οποίοι αρνούνταν να μπουν στα κελιά τους, κράτησαν για λίγα λεπτά σωφροντιστικό υπάλληλο. χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσουν.

Σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος μίλησε στο star.gr υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, υποστηρίζει ότι η κόντρα μεταξύ Αλβανών και Αλγερινών έχει ξεσπάσει σχετικά με το το ποια εκ των δύο ομάδων θα αποκτήσουν τα «ηνία της φυλακής», μεταξύ των κρατουμένων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top