Μυστήριο με την έκρηξη σε πάρκινγκ της Γλυφάδας: Πού στρέφονται οι έρευνες

Παρακολουθούσαν το θύμα και "χτύπησαν" μόλις βγήκε από το γυμναστήριο

To αυτοκίνητο στο πάρκινγκ της Γλυφάδας, στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη: φωτογραφία Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 11 το πρωί της Παρασκευής στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 128 στη Γλυφάδα. Όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για μαφιόζικο χτύπημα που στόχο είχε έναν 55χρονο Αυστραλό επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στο Ντουμπάι και τα γραφεία του είναι κοντά στο υπαίθριο πάρκινγκ, όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

Τέσσερα αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ τραυματίστηκε και ένας 55χρονος άνδρας, ο οποίος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Ασκληπιείο Βούλας.

Πυροτεχνουργοί ερευνούν το σημείο της έκρηξη - φωτογραφία: Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής, όταν ο 55χρονος άνδρας βγήκε από το γυμναστήριο και επιχείρησε να βάλει μπροστά το αυτοκίνητό του. Τότε σημειώθηκε η ισχυρότατη έκρηξη. Η φωτιά που προκλήθηκε από την έκρηξη, επεκτάθηκε στη συνέχεια και στα διπλανά οχήματα. 

O τραυματίας θα υποβληθεί σε χειρουργείο για οστεοσύνδεση και εγκαύματα από την πυρκαγιά, ενώ αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στα κάτω άκρα.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στη δεξιά ρόδα του αυτοκινήτου, ακριβώς κάτω από τιμόνι του αυτοκινήτου (το οποίο έχει το τιμόνι στη δεξιά μεριά).

Οι δράστες φέρονται να τον παρακολουθούσαν και όταν μπήκε στο γυμναστήριο να έβαλαν τη βόμβα.

Η λεωφόρος Βουλιαγμένης έκλεισε και στα δύο ρεύματα, ώστε να διευκολυνθούν οι έρευνες - φωτογραφία: Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Οι πληροφορίες είναι ακόμα συγκεχυμένες και δεν έχει γίνει γνωστό αν ο τραυματίας είναι ο Άραβας επιχειρηματίας ή πρόκειται για υπάλληλό του.

Πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή "Μαζί σου" αναφέρουν ότι ο άνδρας σώθηκε από βέβαιο θάνατο εξαιτίας της αυτοθυσίας ενός οδηγού μηχανής που έτυχε να περνά από το σημείο την ώρα που έγινε η έκρηξη.

Φωτογραφία: ΙnTime

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, η οποία κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και το τμήμα εκβιαστών, ενώ για αρκετή ώρα έκλεισε η λεωφόρος Βουλιαγμένης και στα δύο ρεύματα, στο ρεύμα προς Βουλιαγμένη από Ρήγα Φεραίου και στο ρεύμα προς Αθήνα από Γρηγορίου Λαμπράκη.

 

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top