Το ταξιδιωτικό πρακτορείο για τους μαθητές που «ξέμειναν» στο Στρασβούργο

«Δεν πήραμε τα λεφτά, ξοδέψαμε περισσότερα απ΄όσα εισπράξαμε»

στρασβουργο μαθητες πρακτορειο

Στην αντεπίθεση περνά το ταξιδιωτικό πρακτορείο που κατηγορείται ότι άφησε ξεκρέμαστους μαθητές του 59ου ΓΕΛ Αθηνών κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής εκδρομής στο Στρασβούργο. Τα παιδιά «εγκλωβίστηκαν» εκεί και αντί να επιστρέψουν το περασμένο Σάββατο το απόγευμα, παρέμειναν έως και χθες Δευτέρα στο ξενοδοχείο. Μάλιστα, όπως λένε, δεν είχαν ενημέρωση από το πρακτορείο, δεν μπορούσαν να επιστρέψουν και δεν είχε πληρωθεί το ξενοδοχείο! 

Για την υπόθεση είχε παρέμβει νωρίτερα το Υπουργείο Παιδείας, καθώς με δική του δαπάνη οι 32 μαθητές και οι 3 συνοδοί καθηγητές επιστρέφουν στην Ελλάδα απόψε το βράδυ. 

«Το γραφείο τους είπε ότι επειδή στην Ελλάδα το Σάββατο είχε κακοκαιρία, καλύτερα να έφευγαν την Κυριακή. Και από την Κυριακή αναβλήθηκε για Δευτέρα» δήλωσε στο star.gr πατέρας μαθήτριας που βρίσκεται στην εκπαιδευτική εκδρομή. Όταν πήγαν να φύγουν από το πρώτο ξενοδοχείο «τους είπαν ότι είναι απλήρωτο». Σαν να μην έφτανε αυτό, «όταν πήγαν στο αεροδρόμιο δεν υπήρχαν οι κωδικοί που είχαν για τα εισιτήρια» δήλωσε ο πατέρας της μαθήτριας.

Την ώρα λοιπόν που γονείς και μαθητές φέρονται να εξαπατήθηκαν από το ταξιδιωτικό πρακτορείο, το ίδιο με ανακοίνωσή του αναφέρει:

Αποδεικνύεται πολύ εύκολα ότι όχι μόνο δεν πήραμε τα λεφτά και χαθήκαμε ,αλλά είμαστε διαρκώς εδώ, ξοδεύοντας μάλιστα πολύ περισσότερα χρήματα απ΄ότι εισπράξαμε για να έχουν οι μαθητές την ασφαλέστερη και καλύτερη διαμονή.

Μάλιστα αναφέρει πως «διαπομπεύτηκε αδίκως στο Πανελλήνιο» και πως «θα υποβληθούν άμεσα μηνύσεις και αγωγές κατά όλων των υπεύθυνων του σχολείου (καθητητών, προέδρου, συλλόγου γονέων) για ψευδέστατη κατασυκοφάντηση του γραφείου μας».

Τι συνέβη σύμφωνα με το πρακτορείο

Με αναλυτική του ανακοίνωση, αναφέροντας μία μία τις ημέρες της εκδρομής, εξηγεί πως όλα ξεκίνησαν όταν στις 21/02/2019 αρρώστησε ξαφνικά με οξεία γαστρεντερίτιδα μία μαθήτρια. Το γραφείο υποστηρίζει ότι επικοινώνησε με τους συνοδούς καθηγητές και τους πρότεινε τόσο για την υγεία της μαθήτριας όσο και για να μη μεταδοθεί η ίωση σε άλλους μαθητές, το σχολείο να μείνει για ακόμα μία ημέρα στο Στρασβούργο, με δικά του έξοδα και χωρίς καμία επιβάρυνση για τα παιδιά.

Οι τρεις συνοδοί καθηγητές φέρονται να μην έδωσαν τελική απάντηση, με τους δύο εξ΄αυτών να προτείνουν να δουν πώς θα πάει η υγεία της μαθήτριας και να αποφασίσουν αναλόγως.

Επειδή όμως οι μέρες περνούσαν και η επιστροφή του σχολείου πλησίαζε, το γραφείο αναφέρει ότι έκανε μια δεύτερη κράτηση του γκρουπ την επόμενη μέρα, ενώ ζήτησε από τη διευθύντρια να το ενημερώσει, προκείμενου να ακυρώσει τη μία κράτηση από τις δύο.

«Η ενημέρωση αυτή δεν έγινε ποτέ» τονίζει το γραφείο

Στις 23 του μήνα, η διευθύντρια του σχολείου φέρεται να ενημέρωσε το γραφείο ότι η μαθήτρια ήταν καλύτερα στην υγεία της «και οτι αποφάσισαν να αναχωρήσουν για τη Φρανκφούρτη και το αεροδρόμιο..

Και ενω εξελίσσονται όλα άριστα έως εκείνη την στιγμή, ξεκινώντας να κάνουμε τον ηλεκτρονικό έλεγχο των εισιτηρίων, προκύπτει η ενημέρωση για την ακύρωση και των δύο κωδικών, ενημερώνονται οι συνοδοί και οι μαθητές οτι θα φύγουν την επομένη και μεταφέρονται σε πολυτελές ξενοδοχείο 4 αστέρων για να διανυκτερεύσουν ταυτόχρονα με παροχή δείπνου με έξοδα του γραφείου μας.

Στη συνέχεια το γραφείο υποστηρίζει πως παρά το γεγονός ότι οι πτήσεις ήταν γεμάτες, κατάφεραν να βρουν για το μισό γκρουπ θέσεις με Aegean μέσω Θεσσαλονίκης και για το άλλο μισό πτήσεις με Alitalia μέσω Ρώμης. Επειδή όμως ο καιρός στην Ελλάδα ήταν κακός και κάποιες πτήσεις είχαν ακυρωθεί ζήτησαν από τους συνοδούς καθηγητές να υπογράψουν μία υπεύθυνη δήλωση ότι ενημερώθηκαν για τα καιρικά φαινόμενα και ότι παίρνουν την ευθύνη της απόφασής τους να ταξιδέψουν. Το γραφείο αναφέρει πως και αυτή τη φορά δεν έλαβε απάντηση και κανείς δεν υπέγραψε την υπεύθυνη δήλωση.

Έτσι το γραφείο αποφάσισε να ακυρώσει την αναχώρηση και «να μη ρισκάρει τις ενδεχόμενες επιπτώσεις και του ζητηθούν ευθύνες από τους γονείς, αφού δεν έχει στα χέρια του καμία δέσμευση των καθηγητών, οι οποίοι στα προφορικά είναι άριστοι, ενώ στα γραπτά ανύπαρκτοι».

Τέλος, αναφέρει πως είναι ψέματα ότι το ξενοδοχείο ήταν απλήρωτο «Προς μεγαλύτερή μας έκπληξη μάθαμε κατά τις 15.00 ότι είχε κανονιστεί αναχώρηση για την Αθήνα με την Aegean που εμείς και ο ΙΑΤΑ μας είχαμε διαρκή επαφή, και κρατήθηκαν οι θέσεις επιστροφής μετά από παρέμβαση του υπουργείου παιδιάς στις 26/02 καθώς και η διαμονή στο ξενοδοχείο, διότι δεν είχαμε πληρώσει εμείς, λένε! Δηλαδή, ψεύτικες και όλες οι αποδείξεις πληρωμών» καταλήγει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top