Κρήτη: 2.000 παιδιά νοσούν με τα ύπουλα συμπτώματα της γρίπης

Καταγγελία: Γιατροί καλούν πολίτες να μην εμβολιαστούν κατά της γρίπης

Αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των μαθητών που νοσούν από γρίπη. Στην Κρήτη σύμφωνα με την περιφέρεια, 2.000 παιδιά νοσούν με τα ύπουλα συμπτώματα. Στο νοσοκομείο Χατζηκώστα δόθηκε εντολή να κοπούν τα επισκεπτήρια.

Την ίδια ώρα, η επέλαση της γρίπης συνεχίζεται. Στους 41 οι νεκροί από τη γρίπη και δυστυχώς προκαλεί αίσθηση η δήλωση του υποδιοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, πως πολλοί γιατροί που δε θέλουν να εμβολιαστούν, καλούν και τους πολίτες να κάνουν το ίδιο. 

Το Star μίλησε με τον Στέλιο Δημητρακόπουλο, Υποδιοικητή Υπεάρχης Κρήτης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως αρκετοί συνάδελφοί του, γενικοί γιατροί και παθολόγοι, προτρέπουν τους πολίτες να μην εμβολιαστούν. Μία παραίνεση αντιεπιστημονική και απαράδεκτη. 

Παράλληλα, όταν ρωτήθηκε τι συμβαίνει στην Κρήτη, καθώς έχουμε καθημερινά κρούσματα Η1Ν1 σε σχολεία κυρίως δημοτικά, είπε πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, καθώς αναμένονταν αυτά τα κρούσματα. Ανέφερε, επίσης πως υπάρχουν 11 ΤΟΜΥ στην Κρήτη που δουλεύουν "στα κόκκινα" αυτή την περίοδο. 

Aπαγόρευση επισκεπτηρίου στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων 

Στην απαγόρευση του επισκεπτηρίου σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, από σήμερα μέχρι και την Κυριακή 31 Μαρτίου αποφάσισε η Διοίκηση του νοσηλευτικού Ιδρύματος. Στην σχετική ανακοίνωση του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ευάγγελου Καρβούνη, αναφέρεται, πως το μέτρο ελήφθη, λόγω έξαρσης των εποχιακών ιώσεων και για την ασφάλεια των ασθενών. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, θα επιτρέπεται αυστηρά, η παρουσία το πολύ ενός  συνοδού ασθενή και μόνο με χρήση προστατευτικής χειρουργικής μάσκας.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι με προηγούμενη απόφαση έχει απαγορευθεί ήδη το επισκεπτήριο στους χώρους Μαιευτικής - Γυναικολογικής. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας  το επισκεπτήριο γίνεται καθημερινά στις 14:00 και έχει διάρκεια  5 λεπτών για ένα συνοδό.
Παράλληλα επισημαίνεται, ότι σε περίπτωση παραβίασης των παραπάνω οδηγιών, η Διοίκηση του Νοσοκομείου επιφυλάσσεται να κάνει χρήση όλων των νομίμων μέσων για την προάσπιση της υγείας των νοσηλευομένων ασθενών. 

Στην Αθήνα "βουλιάζουν" τα νοσοκομεία στις εφημερίες από τους πολίτες, λόγω γρίπης. Αύριο, θα δημοσιοποιηθούν νέα στοιχεία για τις νοσηλείες και τους θανάτους αυτής της εβδομάδας από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ το κρύο δε βοηθάει καθόλου στο να κοπάσει η έξαρση. 

Όσον αφορά τα παιδιά, θα πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, τουλάχιστον δύο μέρες αφότου έχει περάσει πλήρως ο πυρετός χωρίς αντιπυρετικό.
 

Στη γειτονική Ρουμανία η κατάσταση είναι χειρότερη, αφού μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 113 άτομα. 

Δείτε ολόκλητο το μεσημεριανό δελτίο του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top