Πρωτοποριακή μέθοδος σε ψηλώνει μέχρι και 15 εκατοστά!

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι μίας τέτοιας επέμβασης;

Αν οι κοντοί γίγαντες της ιστορίας, όπως ο μέγας Ναπολέων, ο μέγας Αλέξανδρος και ο Μαχάτμα Γκάντι γνώριζαν τα κόλπα των σύγχρονων ορθοπεδικών, θα είχαν σπεύσει να κλείσουν θέση στο χειρουργείο για να προσθέσουν στο ύψος τους μέχρι και 15 εκατοστά.

Μία πρωτοποριακή χειρουργική μέθοδος χαρίζει ύψος σε ανθρώπους με χαμηλό ανάστημα, όποια ηλικία κι αν έχουν. Η ορθοπεδικός Άννα Λεντή εξηγεί τον τρόπο που γίνεται αυτό, χωρίς να κρύψει τους κινδύνους που παραμονεύουν σε μία τέτοιου είδους επέμβαση,

Η μέθοδος, η οποία εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία χρησιμοποιείται τόσο για την αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων όπως ο νανισμός, όσο και για λόγους αισθητικής.

Ο δρόμος για την πλήρη αποκατάσταση μετά την επέμβαση είναι μακρύς, καθώς για να κερδίσει κανείς πέντε εκατοστά ύψους θα πρέπει να υπομείνει  έξι με οκτώ μήνες ταλαιπωρίας.

Για να βάλουμε πάντως τα πράγματα στη θέση τους τα κατώτερα όρια του φυσιολογικού ύψους ως προς την καυκάσια φυλή είναι το 1.66 για τους άνδρες και το 1.53 για τις γυναίκες.

Δείτε ολόκληρο το δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top