Έκλεβαν ακριβές κάρτες γραφικών

H σπείρα εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία

Για να ευχαριστηθεί το παιχνίδι στον υπολογιστή του ο κάθε χρήστης, πρέπει να έχει μια καλή κάρτα γραφικών. Αυτό γνώριζαν τα μέλη της σπείρας και στήνονταν στην ουρά, όπως φαίνεται και στις εικόνες από τις κάμερες γνωστού πολυκαταστήματος, κάνοντας τους... αδιάφορους.

Είχαν φροντίσει όμως πρώτα να αρπάξουν τις πανάκριβες κάρτες, αξίας από 324 έως 1449 ευρώ  και στη συνέχεια να τις κρύψουν είτε μέσα σε σακίδιο ή κάτω από τα ρούχα τους, αν την κλοπή έκανε μέλος της σπείρας που ήταν γυναικά. 

Για να μην τους αντιληφθεί όμως κάνεις έβρισκαν ένα «τυφλό» σημείο από τις κάμερες και κάλυπταν τα κενά στα ράφια ώστε οι υπάλληλοι των καταστημάτων να μην καταλαβαίνουν ότι κάτι έλειπε. Σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν κλέψει κάρτες γραφικών από διαφορά καταστήματα στην Αθηνά, την Πάτρα και την Θεσσαλονίκη. 

Επίσης τσαλάκωναν την συσκευασία για να αφαιρέσουν τα αντικλεπτικά συστήματα κάθε συσκευασίας και έτσι δεν χτυπούσε ο συναγερμός του προϊόντος. Στη συνέχεια τις πουλούσαν μέσω γνωστής ιστοσελίδας όπου καθημερινά οι λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναζητούν κάρτες γραφικών πληρώνοντας όσο - όσο, αν και η σπείρα φρόντιζε να πουλά σε… ανταγωνιστικές τιμές.

Συνολικά οι αστυνομικοί συνέλαβαν 9 άτομα και την Δευτερά θα απολογηθούν στον ανακριτή.
 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top