Κέρκυρα: Το ξέσπασμα της μάνας της 8χρονης που χάθηκε στο οδόστρωμα

Τι λέει η πλευρά των οδηγών 

Σπαραγμός στην Κέρκυρα για την 8χρονη Άννα Μαρία, τη μαθήτρια που παρασύρθηκε από δύο αυτοκίνητα και έχασε τη ζωή της  μπροστά στα μάτια της μητέρας της.  Η κυρία Νικολέτα εξηγεί στο Star πως έχασε το παιδί της ενώ το κρατούσε από το χέρι.  

«Ήρθε στον ύπνο μου», λέει η μητέρα της μικρής Άννας Μαρίας, στην Μαίρη Τζώρα και χάνει τις αισθήσεις της. 
Αγκαλιάζει το μαξιλάρι της, είναι ακόμα ζεστό, έχει ακόμα την μυρωδιά της… παιχνίδια, μπογιές, διπλωμένα ρουχαλάκια.

«Κρατούσα στο ένα χέρι το παιδί, στο άλλο την τσάντα της. Το πέταξε το παιδί μου ψηλά και μου το πήρε! Καλύτερα να έπαιρνε εμένα…»

Είναι 7.20 το πρωί, ακόμα δεν έχει ξημερώσει. Αν και έχει κίνηση ο δρόμος είναι σκοτεινός. Χθες το πρωί  η Άννα Μαρία με την μητέρα της επιχείρησαν να περάσουν απέναντι που δεν έχει πεζοδρόμιο για να πάνε στο σχολικό λεωφορείο. 

Στο Star o πατέρας της 8χρονης που βρήκε τραγικό θάνατο στο οδόστρωμα

Κέρκυρα: Το δεύτερο όχημα χτύπησε την 8χρονη ενώ ξεψυχούσε

Έκκληση να φτιαχτεί ο δρόμος 

Η μητέρα της, η κυρία Νικολέτα, μέσα στον πόνο της κάνει έκκληση να φτιαχτεί ο δρόμος.  Ζητά όμως να τιμωρηθεί ο οδηγός που αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού της τόσο πρόωρα και άδικα. 

Οι δύο οδηγοί, 42 και 44 χρόνων, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Η δικάσιμος οριστεί για την 1η Μαρτίου.

Τι λέει η πλευρά των οδηγών 

«Ξαφνικά είδε να προσγειώνεται στο αυτοκίνητό του η κοπελίτσα αυτή. Είναι σοκαρισμένος. Δεν είναι μικρό πράμα εκεί που πηγαίνεις στη δουλειά σου να εμπλέκεσαι σε ένα τόσο σοβαρό τροχαίο και να χάνει τη ζωή του ένα μικρό κορίτσι», λέει ο δικηγόρος του δεύτερου οδηγού.  

Τραγική ειρωνεία, ο οδηγός που χτύπησε την 8χρονη και την μητέρα της είναι πατέρας δύο παιδιών, εκπαιδευτικός, που δίδασκε παλιότερα στο σχολείο της Άννα Μαρίας. 

Η ιατροδικαστής Χρυσαυγή Κούση διαπίστωσε ότι το άτυχο κοριτσάκι σκοτώθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. 

Ο θάνατος της μικρής Άννας Μαρίας ήταν ακαριαίος, ενώ το δεύτερο χτύπημα από διερχόμενο Ι.Χ. ήταν εφόσον το παιδί ξεψυχούσε», λέει. 

 «Δρόμος  καρμανιόλα» - Πολλά τα περιστατικά και στο παρελθόν 

8χρονη έγινε το θύμα της ανθρώπινης αδιαφορίας…. Έφυγε από τη ζωή σε έναν δρόμο χωρίς φώτα, με ισχνές διαγραμμίσεις, χωρίς πεζοδρόμια.

Την σχολική τροχονόμο πολλές φορές την είχαν χτυπήσει στην προσπάθειά της να βοηθήσεις τους γονείς και τα παιδιά να περάσουν απέναντι», λέει ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Χρήστος Άνθης. 

Όπως αποκαλύπτει ο οδηγός του λεωφορείου μητέρα και κόρη συνήθως δεν διέσχιζαν τον δρόμο:

«Το παιδάκι το έφερνε από τη δεξιά πλευρά, αυτή τη φορά το έφερε από την άλλη μεριά, πέρασε τον δρόμο απέναντι. 300 μέτρα πριν ήμουν. Ήμουνα παρόν… έβλεπα το παιδάκι ξεψυχούσε…. Άστο…»

Η μητέρα της την είδε στο νοσοκομείο σκεπασμένη με ένα σεντόνι, ζήτησε από τους γιατρούς  να την σκεπάσουν και με μια κουβερτούλα για να μην κρυώνει.

Τις σκληρές εικόνες του δυστυχήματος αντίκρισαν και οι συμμαθητές της Άννας- Μαρίας που ήταν μέσα στο λεωφορείο. Στο σχολείο έσπευσαν ψυχολόγοι. Προσπαθούν να βοηθήσουν μαθητές και δασκάλους να διαχειριστούν το άδειο θρανίο της Άννας-Μαρίας.

«Η Άννα Μαρία δεν θα ξαναρθεί στο σχολείο, έγινε ένα αστεράκι στον ουρανό και θα μας κοιτάζει από εκεί ψηλά», είπαν στους μικρούς μαθητές.

Την Παρασκευή στις 15:30 στον Ιερό Ναό της Αγίας Ελένης Καναλίων. συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο άγγελο…

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top