Συναγερμός στην Τουρκία - Πτήση ελληνικών F16 στα Δαρδανέλλια

Ως απάντηση στις φιλοαλβανικές δηλώσεις Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί με κάθε τρόπο να αυξήσει την επιρροή του στα Βαλκάνια κάτι που φάνηκε από το συνάντηση που είχε εχθές με τον Αλβανό πρωθυπουργό. Την ίδια ώρα, η Ελλάδα απάντησε με πτήση των F16 κοντά στην είσοδο των Δαρδανελλίων.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου και ο Αμερικανός πτέραρχος Τοντ Γουόλτερς, έστειλαν σαφές μήνυμα πετώντας με F16. Τα πολεμικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από την Ανδραβίδα, έφτασαν πάνω από τη Σκύρο και έκαναν ελιγμούς πάνω από τη Λήμνο με τους Τούρκους να παρακολουθούν με προσοχή κάθε τους κίνηση.

Την ίδια ώρα, ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να εργάζεται μεθοδικά για την ανάπτυξη του μουσουλμανικού τόξου στα Βαλκάνια, περικυκλώνοντας επί της ουσίας την Ελλάδα.

Αυτό αποδεικνύει και η συνάντησή του με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, στη χώρα του οποίου οι τουρκικές επενδύσεις ξεπερνούν τα τρία δισεκατομμύρια δολάρια (ΕΦΕ). Όπως είχε δηλώσει το 2017: «Η Αλβανία κατά τη γνώμη μου σέβεται εξίσου μουσουλμάνους και χριστιανούς».

O Eρντογάν επίσης ανανεώνει τις κατοχικές δυνάμεις στην Κύπρο. Πήρε όμως πληρωμένη απάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, που βρίσκεται στο νησί. «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια απαθή διεθνή κοινότητα, η οποία ανέχεται να υπάρχουν ακόμη και τώρα στη μαρτυρική Κύπρο στρατεύματα κατοχής».

Παυλόπουλος: Δεν υπάρχει λύση του Κυπριακού χωρίς το Διεθνές Δίκαιο

O πρόεδρος της δημοκρατίας που κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη του Τάσσου Παπαδόπουλου στο μνημόσυνο για τα δέκα χρόνια από το θάνατό του, δε συμφωνεί σε λύση συνομοσπονδίας στο κυπριακό. «Ο Κυπριακός Λαός αποφάσισε κατά πλειοψηφία και η ετυμηγορία του έγινε σεβαστή, με τρόπο μάλιστα -ακριβώς λόγω της φύσης της Δημοκρατικής Αρχής- που δεν επιτρέπει, ιδίως σήμερα, να διατείνεται οιοσδήποτε ότι στην Κύπρο τότε υπήρξαν περισσότερο και λιγότερο Πατριώτες, «είτε νικητές είτε ηττημένοι», για να χρησιμοποιήσω τα ίδια τα λόγια του Τάσσου Παπαδόπουλου στο διάγγελμά του πριν το δημοψήφισμα, στις 22.4.2004» είπε.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top