Τροχαίο Κυπαρισσία: Σήμερα η κηδεία του 15χρονου Νίκου

Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης τα παιδιά δεν μπορούσαν να αναγνωριστούν

Πρώτη δημοσίευση: 07:38

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κυπαρισσία μετά από το τραγικό τροχαίο που σημειώθηκε στην εθνική οδό Κυπαρισσίας - Φιλιατρών και είχε σαν αποτέλεσμα να πεθάνουν τρία 15χρονα παιδιά. Σήμερα, στις 14:30 το μεσημέρι, η οικογένεια, συμμαθητές, δάσκαλοι και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον μικρό Νίκο, ο οποίος έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.

Την ίδια ώρα ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα. Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας, όπου φοιτούσαν οι τρεις φίλοι, η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που τα παιδιά δεν μπορούσαν να αναγνωριστούν.

Το διαλυμένο αυτοκίνητο

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις 15χρονοι μετά από τη σφοδρή σύγκρουση στην Κυπαρισσία - φωτό: tharrosnews.gr

«Οι γονείς ήρθαν στο νοσοκομείο. Δεν αναγνωρίζονταν τα παιδιά. Ήταν τόσο δυνατό το χτύπημα που απ' ότι μου είπαν οι αστυνομικοί δεν ήταν αναγνωρίσιμα τα παιδιά», είπε ο κ. Δημήτρης Δράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και πρόσθεσε:

Ο ένας από τους 15χρονους

Ο ένας από τους 15χρονους μαθητές που έχασε τη ζωή του στο τροχαίο στην Κυπαρισσία - φωτό: facebook

«Ήταν ήσυχα παιδιά, ούτε δημιουργούσαν πρόβλημα, κάθε άλλο και με εκπλήσσει αυτό. Να βγουν να πάρουν το αυτοκίνητο του πατέρα τους και να αναπτύσσουν τέτοια υπερβολική ταχύτητα σε εθνική οδό δίχως δίπλωμα».

Την ίδια έκπληξη εξέφρασε και ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ο οποίος τόνισε ότι οι τρεις μαθητές ήταν από τα συνεργάσιμα και ήσυχα παιδιά. 

15χρονος νεκρός σε τροχαίο

Το δεύτερο θύμα του αιματηρού τροχαίου στην Κυπαρισσία - φωτό: facebook

«Ήταν έκπληξη ότι πήραν το αυτοκίνητο κρυφά, ανάπτυξαν ταχύτητα και έθεσαν τον εαυτό τους σε κίνδυνο. Ήταν από τα ήσυχα τα συνεργάσιμα παιδιά. Το δόγμα μας είναι τα παιδιά μέσα στο σχολείο. Και αποβολές όταν παίρνουν πρέπει να παραμένουν στον χώρο του σχολείου, γιατί ξέρουμε ότι όταν ένα παιδί βγει από την αυλόπορτα, κινδυνεύει», τόνισε ο κ. Γιώργος Σταματόπουλος.

Αυτόπτες μάρτυρε, περιέγραψαν τη στιγμή που συνέβη το τροχαίο, τονίζοντας ότι και οι ίδιοι δεν μπορούν να συνέλθουν μετά από τις εικόνες που αντίκρισαν στην άσφαλτο. 

«Άκουσα ένα μπαμ, τα σκυλιά γάβγιζαν, βγήκα, είδα ό,τι είδα. Ήταν όλοι πιτσιρικάδες» είπε ένας κάτοικος της περιοχής που άκουσε τα πάντα όταν έγινε η μοιραία σύγκρουση. "Μετά τη σφοδρότατη σύγκρουση, επικράτησε πανικός", είπε ένας άλλος κάτοικος.

Τα παιδιά ήταν αγαπητά στην τοπική κοινωνία της Κυπαρισσίας. Ζούσαν χρόνια στην περιοχή τόσο το αγόρι από την Αλβανία όσο κι εκείνο από τη Βουλγαρία. «Τα γνωρίζαμε. Ήταν καλά παιδιά. Ήμαστε όλοι συγκλονισμένοι», είπε μια γυναίκα που δεν μπορούσε να πιστέψει την τραγωδία.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του ενός που δούλευε στο νοσοκομείο, όπου πήγαν το παιδί της νεκρό

Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι η μητέρα του ενός παιδιού δούλευε στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκαν μετά από το τροχαίο. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, το μυαλό της δεν πήγε στο κακό και δεν σκέφτηκε ότι πρόκειται για τον γιο της, αφού νόμιζε ότι βρισκόταν στο σχολείο του. 

Ο τρίτος δεκαπεντάχρονος

Ο τρίτος 15χρονος που σκοτώθηκε στο τροχαίο στην Κυπαρισσία - φωτό: facebook

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν όταν συνειδητοποίησε την αλήθεια έκαναν τις καρδιές να σπάνε. Τα ουρλιαχτά πόνου συντάραξαν το νοσοκομείο και όλοι έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους τραγικούς γονείς. 

Γλίτωσε τελευταία στιγμή ένας ακόμα φίλος τους

Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται και ένα ακόμα αγόρι, φίλος των τριών, που τελευταία στιγμή δεν τους ακολούθησε στη «βόλτα του θανάτου» γιατί είχε αρκετές απουσίες και προτίμησε να παραμείνει στο σχολείο. 

Ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο ίδιος σώθηκε από καθαρή τύχη, ενώ δε θα ξαναδεί τους φίλους του. 

Ειδικός ψυχολόγος μάλιστα βρίσκεται στο σχολείο των παιδιών για να στηρίξει τους συμμαθητές τους, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ από την τραγική απώλεια. 

Το χρονικό του κακού

Όλα έγιναν τη Δευτέρα το πρωί. Οι τρεις συμμαθητές πήγαν κανονικά στο σχολείο τους, παρακολούθησαν την πρώτη ώρα, όμως μετά αποφάσισαν να κάνουν κοπάνα. 

Ο ένας από αυτούς πήρε κρυφά το αυτοκίνητο του πατέρα του και όλοι μαζί ξεκίνησαν για τα Φιλιατρά. Στο δρόμο, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε, υπό άγνωστες ακόμα συνθήκες, με ένα φορτηγό. 

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν οι 15χρονοι καρφώθηκε σε τοίχο δίπλα από το οδόστρωμα και μετατράπηκε σε μια άμορφη μάζα σιδερικών. 

το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι μαθητές

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το αυτοκίνητο καρφώθηκε σε τοίχο δίπλα στον δρόμο - φωτό: tharrosnews.gr

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής, αλλά ήταν πολύ δύσκολος ο απεγκλωβισμός των τριών αγοριών. 

Νεκροί είναι ένας Έλληνας, ένας Βούλγαρος κι ένας Αλβανός

Οι τρεις φίλοι είχαν γνωριστεί στην ποδοσφαιρική ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Κυπαρισσίας και όπως είπαν οι άνθρωποι της ομάδας, θεωρούνταν μεγάλα ταλέντα για την ηλικίας τους.

Η κοινωνία της Κυπαρισσίας πενθεί για τα τρία νέα παιδιά που χάθηκαν στην άσφαλτο και προσπαθούν να στηρίξουν τις οικογένειές τους που βυθίστηκαν στο πένθος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top