Καρτέλ ναρκωτικών: Αυτοί είναι οι Έλληνες που συνελήφθησαν

Και ο γιος διάσημης αστρολόγου ανάμεσά τους

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι αρχές του Εκουαδόρ τις φωτογραφίες των συλληφθέντων για συμμετοχή στο διεθνές κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης, ανάμεσά τους και δύο Έλληνες, ο ένας εκ των οποίων γιος γνωστής αστρολόγου. 

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο Twitter της αστυνομίας, οι αρχές του Εκουαδόρ έχουν καλύψει τα μάτια και τα ονόματα των συλληφθέντων, καθώς η υπόθεση βρίσκεται σε στάδιο της προανάκρισης.

Οι δύο Έλληνες και ο Αλβανός που συνελήφθησαν στην Ελλάδα

Γιος γνωστής αστρολόγου σε καρτέλ κοκαΐνης

Υπενθυμίζεται ότι το διεθνές καρτέλ, προμήθευε και διακινούσε κοκαΐνη στην Ευρώπη και την Αυστραλία, ενώ είχε παρακλάδια ακόμα και στην Ελλάδα, τα οποία εξαρθρώθηκαν την Πέμπτη από τη Δίωξη Ναρκωτικών σε συνεργασία με την αμερικανική DEA και τις αντίστοιχες αρχές της Αυστραλίας και χωρών της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.

Οι συλληφθέντες για συμμετοχή στο διεθνές καρτέλ ναρκωτικών

Οι εννέα συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομα κέρδη, ύψους έντεκα εκατομμυρίων ευρώ και ανάμεσά τους βρίσκονται δύο Έλληνες κι ένας Αλβανός.

Οι τρεις συλληφθέντες στην Ελλάδα είναι ηλικίας 41, 42 και 63 ετών και εκτιμάται ότι είχαν αναλάβει να εξοπλίζουν το κύκλωμα με σκάφη, συνήθως ιστιοπλοϊκά, με τα οποία γινόταν η διακίνηση. Επίσης εφοδίαζαν το καρτέλ με εργαλεία και βοηθητικούς χώρους και επίσης αναζητούσαν πληρώματα, καθόριζαν τον προορισμό και συντόνιζαν γενικά τη μεταφορά των ναρκωτικών. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 63χρονος και ο 41χρονος ήταν υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό, την οργάνωση, τη χρηματοδότηση και τη μεθόδευση της θαλάσσιας μεταφοράς με το ιστιοπλοϊκό σκάφος της κοκαΐνης από το Εκουαδόρ, προς την Αυστραλία. 

Συγκεκριμένα ο 42χρονος, ήταν υπεύθυνος για τον έλεγχο και τη διεκπεραίωση των λεπτομερειών και διαδικασιών της επικείμενης μεταφοράς. 

Σε βάρος των Ελλήνων συλληφθέντων και του Αλβανού σχηματίστηκε δικογραφία, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του νόμου περί όπλων, καθώς και παραβάσεων της νομοθεσίας περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top