Μαθητές εισέβαλαν στο υπ. Παιδείας: Κατέλαβαν το γραφείο του Γαβρόγλου

Ομάδα των διαδηλωτών ζητά συνάντηση με τον υπουργό

Εισβολή μαθητών στο υπουργείο Παιδείας
Πρώτη δημοσίευση: 14.05

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο υπουργείο Παιδείας.

Μεγάλη ομάδα μαθητών, φοιτητές και αναπληρωτές καθηγητές, που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν μαθητές και δάσκαλοι έξω από το υπουργείο Παιδείας, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο για την Παιδεία, έσπασαν τον αστυνομικό κλοίο και, αφού σήκωσαν τα κατεβασμένα ρολά του κτιρίου, εισέβαλαν στο κτίριο.

Ανέβηκαν τρέχοντας στο γραφείο του υπουργού Παιδείας, ο οποίος δεν ήταν εκεί, ανέβασαν πανό και μετά από συμβολική ολιγόλεπτη κατάληψη, έφυγαν από το γραφείο.

Κάποιοι εξ αυτών, κυρίως αναπληρωτές καθηγητές, παραμένουν στο γραφείο του κ. Γαβρόγλου και ζητούν να συναντήσουν τον υπουργό.

Άλλοι βρίσκονται σε μία μεγάλη αίθουσα του υπουργείου και συνεδριάζουν για να καθορίσουν τη στάση τους.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες το βράδυ ο υπουργός Παιδείας είχε στείλει μέιλ στους υπαλλήλους να φύγουν λόγω της συγκέντρωσης στις 11.30, γι’ αυτό και ήταν άδειο το υπουργείο.

Η διαδήλωση μαθητών, φοιτητών και αναπληρωτών ήταν προγραμματισμένη και υπήρχαν τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο, δεν αντέδρασαν στο "ντου" των μαθητών, υπό τον φόβο να τραυματιστεί κάποιος εξ αυτών.

Ανάμεσα στα αιτήματα των μαθητών είναι τα εξής: Δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους, εξασφάλιση της χρηματοδότησης για να λειτουργούν τα σχολεία κανονικά, διανομή όλων των σχολικών βιβλίων σε όλους δωρεάν, αποσύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από το Λύκειο, δωρεάν ασφαλή μεταφορά όλες τις ώρες, ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές, δικαίωμα σε όλους τους μαθητές να διεκδικήσουν πρόσβαση σε όλες τις σχολές, άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με μόνιμους διορισμούς, πρόσθετη διδακτική στήριξη και ενισχυτική διδασκαλία για όλους τους μαθητές, έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις σχολικές εκδρομές, κλπ…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top