Υπόθεση Λίνας Κοεμτζή: «Το παιδί μου δεν αυτοκτόνησε»

Ανοίγει ξανά ο φάκελος της φοιτήτριας που έπεσε από τον 9ο όροφο της εστίας

Πρώτη δημοσίευση 25/10/18 09:54

Ανοίγει ξανά ο φάκελος με την υπόθεση θανάτου της Λίνας Κοεμτζή, της 22χρονης φοιτήτριας που στις 28 Νοεμβρίου του 2016, έπεσε από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Πλέον, οι δικαστικές αρχές καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα αν ο θάνατος της Λίνας οφείλεται σε αυτοκτονία ή εγκληματική ενέργεια.

Η 22χρονη κοπέλα λίγο καιρό πριν «φύγει» από τη ζωή, είχε πέσει θύμα cyber bullying, λόγω ενός video και κάποιων φωτογραφιών που είχαν διαρρεύσει.

Λίνα Κοεμτζή

Έτσι η οικογένειά της ξεκίνησε μια έρευνα σε βάθος από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς είχαν ενδείξεις ότι μπορεί ο θάνατός της να μην ήταν αυτοκτονία.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μετά τα Μεσάνυχτα», η μητέρα της Λίνας Κοεμτζή, αμφισβήτησε πως η κόρη της έβαλε τέλος στη ζωή της.

Όπως αποκάλυψε η Σταυρούλα Τομπάζη, τη μοιραία ημέρα «η Γαλήνη δούλευε μαζί με μια φίλη της. Ήταν πολύ καλά, χόρεψαν, τραγούδησαν, έφαγαν και μετά συναντήθηκε με τον φίλο της. Ήταν περίπου 20:30 το βράδυ. Δεν ξέρω τι είπαν, η Γαλήνη έφυγε από εκεί, πήρε το λεωφορείο, πήγε στην εστία στο δωμάτιό της στον 7ο όροφο, πήρε φαγητό στην συγκάτοικό της, μπαίνει μέσα και της λέει έρχομαι σε πέντε λεπτά, πετιέμαι μέχρι τον 9o. Ανεβαίνει η Γαλήνη στον 9o όροφο και δεν κατέβηκε ποτέ. Τι συνέβη στον 9ο όροφο, δεν μπορώ να ξέρω».

Λίνα Κοεμτζή

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΗΝΗΣ

Η Γαλήνη, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, συναντήθηκε μαζί του στις 20:30. Το ραντεβού διήρκεσε έως τις 21:30. Σε αυτό συζήτησαν κάποια θέματα που είχαν προκύψει εκείνη την ημέρα. Έγινε το ραντεβού, τελείωσε και ένα τέταρτο μετά την πήρε τηλέφωνο και της εξομολογήθηκε ότι συνεχίζει να την αγαπά και θέλει να είναι μαζί.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟΝ 9Ο ΟΡΟΦΟ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ;

Όπως τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Ξυλουργίδης, η Λίνα έμενε με συγκάτοικό της στον 7ο όροφο της εστίας. Η συγκάτοικός της, την περιγράφει ως μια κοπέλα που δεν είχε αυτοκτονικές τάσεις. Όταν όμως η Λίνα ανέβηκε στον 9ο όροφο συνέβη το εξής οξύμωρο. Σύμφωνα με τον δικηγόρο και τις καταθέσεις, η Γαλήνη άρχισε να κλαίει, να ωρύεται και να αμφιβάλλει για τον εαυτό της.

«Αυτό για το οποίο είμαστε βέβαιοι, είναι ότι η Λίνα Κοεμτζή δεν μπορεί να αυτοκτόνησε από ένα ξένο δωμάτιο, ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα επιστρέψει σε πέντε λεπτά στη συγκάτοικό της για να φάνε» τόνισε ο Αντώνης Ξυλουργίδης.

Δυστυχώς στην εστία δεν τηρούταν κατάλογος για το ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει. «Δεν ξέρουμε ποιος μπορεί να ήταν στον 9ο όροφο», εξήγησε ο δικηγόρος, προσθέτοντας ότι «φίλη της που δούλευαν μαζί, κατέθεσε πως σε αυτή την υπόθεση εμπλεκόταν ένα τρίτο πρόσωπο που εκβίαζε πολλές φορές τη Γαλήνη γιατί είχε στα χέρια του κάποιο video».

Συγκεκριμένα, ο κύριος Ξυλουργίδης τόνισε πως «υπήρξε φίλη της, η οποία φοβούμενη για τη ζωή της, μίλησε για ένα πρόσωπο που απειλούσε τη Λίνα, είχε στη διάθεσή του υλικό, την κρατούσε στο χέρι και συνεχώς της ζητούσε ανταλλάγματα έτσι ώστε να μην το κοινοποιήσει στον σύντροφό της. Η Λίνα ήταν ερωτευμένη και ήθελε να κάνει οικογένεια με τον φίλο της. Η φίλη της αυτή, είπε “δεν με ενδιαφέρει, δώστε τα στοιχεία στη δικαιοσύνη, δεν θέλω να πάθω αυτό που έπαθε η Γαλήνη”. Μάλιστα είπε ότι με τον συγκεκριμένο άνθρωπο υπήρχαν και κοινές γνωστές, φίλες της Γαλήνης».

Λίνα Κοεμτζή

ΜΑΝΑ ΛΙΝΑΣ ΚΟΕΜΤΖΗ: «ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ»

«Δεν το πίστεψα από την πρώτη στιγμή και δεν θα το πιστεύω μέχρι τη στιγμή που θα πεθάνω. Δεχόταν απειλές και εκβιασμό από κάποιον» τόνισε η Σταυρούλα Τομπάζη τονίζοντας πως «είχαμε μια πολύ καλή σχέση σαν μαμά με κόρη. Πάντα έλεγε ότι είμαστε φίλες. Είχε ξεπεράσει κάποια προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί. Δυστυχώς η Λίνα δεν μου μίλησε, ενώ πάντα μου μιλούσε» (για τις φώτο που είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο). Η συμπεριφορά της εκείνη την περίοδο δεν είχε αλλάξει καθόλου. Ήταν η Γαλήνη που ήξερα. Το θέμα με τις φωτογραφίες, το έμαθα δέκα μέρες πριν φύγω για Γερμανία γιατί η Γαλήνη ντρεπόταν και πιο πολύ τον μπαμπά της.Της είπα “μη σε νοιάζει, θα συνεχίσεις τη ζωή σου, θα γίνεις η αθλήτρια που θες”. Θέλω να πιστεύω ότι το είχε ξεπεράσει».

Tέλος, ο δικηγόρος της οικογένειας εξήγησε πως η Λίνα «είχε σχέσεις, δραστηριότητες, φίλους και δουλειά. Η κοινωνική της προσωπικότητα ήταν τέτοια που δεν υπαγόρευε σε κανένα σημείο ότι θα μπορούσε να αυτοκτονήσει. Εκείνη την ημέρα υπάρχουν κι άλλες ενδείξεις που μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top