Καραβάνια θανάτου - Νέα τραγωδία με νεκρούς δεκάδες μετανάστες στη Σμύρνη

Ανάμεσά τους πολλά παιδιά

Λίγες ώρες μετά την τραγωδία στην Καβάλα με 11 νεκρούς μετανάστες, νέο πολύνεκρο δυστύχημα σημειώθηκε στη Σμύρνη με δεκάδες θύματα, ανάμεσά τους πολλά παιδιά. 

Το φορτηγό με τους μετανάστες έπεσε μέσα στο κανάλι, παρασύροντας στο θάνατο τουλάχιστον 22 άτομα, ανάμεσά τους μια έγκυος γυναίκα, 2 βρέφη και 2 παιδιά.

Την ίδια στιγμή η κάμερα του Star και ο Λάμπρος Δεμερτζής κατέγραψαν τα επικίνδυνα περάσματα των διακινητών στον Ποταμό Έβρο.
 
Πληρώσαμε  3000  ευρώ για να περάσουμε στην Ελλάδα...
Στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, βλέπουμε δουλεμπορικό να κατεβάζει στην Εγνατία οδό στο ύψος των διοδίων της Μεστής, μετανάστες όπου  στη συνέχεια χάνονται στα χωράφια, ενώ στη Ροδόπη αστυνομικοί σε μπλόκο που έκαναν εντόπισαν το λευκό φορτηγάκι να μεταφέρει μετανάστες από το Λίβανο. Οι δουλέμποροι είχαν διαφύγει.
 
500.000 Αφγανοί και μετανάστες άλλων εθνικοτήτων είναι έτοιμοι να περάσουν στην Ελλάδα. Ο  Ερντογάν ανοίγει τη στρόφιγγα, την ώρα που τα εσωτερικά του προβλήματα κάνουν το Σουλτάνο να ψάχνει λύσεις να σώσει το παλάτι του.

Έβρος: Ποια η σχέση των τριών γυναικών που βρέθηκαν δολοφονημένες

Τα περάσματα του Έβρου
Οι κακές καιρικές συνθήκες στο Αιγαίο, αλλά και ο εγκλωβισμός τους στα νησιά του Αιγαίου, κάνουν τους μετανάστες να πληρώνουν όσο - όσο τους δουλεμπόρους για να τους περνούν στην Ελλάδα από τις δαιδαλώδεις διαδρομές του ποταμού Έβρου.

Η κάμερα του Star κατέγραψε όλα τα κρυφά περάσματα που χρησιμοποιούν για να φτάσουν στην Ελλάδα. Οι δουλέμποροι τους πηγαίνουν σε σημεία που το πλάτος του ποταμού δεν ξεπερνά τα δυό μέτρα. Σημείο κλειδί όπως λένε οι ψαράδες.
 
40 νεκροί στον Έβρο το 2018
Σύμφωνα με την  ύπατη Αρμοστεία τουλάχιστον 40 θάνατοι έχουν καταγραφεί στην περιοχή μέσα στο 2018, με σχεδόν τους μισούς να οφείλονται σε πνιγμό στα ορμητικά νερά του ποταμού Έβρου.
 
Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον Έβρο παρουσία του αρχηγού της αστυνομίας. Ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος έκανε αυτοψία στα σημεία όπου διασχίζουν το ποτάμι τα καραβάνια μεταναστών, προκειμένου να δει αν απαιτείται επικαιροποίηση του σχεδίου της αστυνομίας.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top