Σεισμός στην Καρδίτσα: Άγνωστο το ρήγμα στη λίμνη Πλαστήρα

Αναμένονται μετασεισμοί τις επόμενες εβδομάδες 

Ο σεισμός των 5 ρίχτερ που σημειώθηκε στο πρωί στη λίμνη Πλαστήρα στην Καρδίτσα προκάλεσε Ρωγμές σε σπίτια, κατολισθήσεις  και πτώσεις.

Ο σεισμός προήλθε από ένα άγνωστο για τους σεισμολόγους ρήγμα, ενώ έγινε αισθητός στη μισή Ελλάδα.

Καρδίτσα, Λίμνη Πλαστήρα ώρα 10:12 το πρωί. Ο σεισμός 5 ρίχτερ κρατά 7 δευτερόλεπτα. Ανησυχία, φόβος σε όλη τη  Θεσσαλία. Οι κάτοικοι δεν είναι συνηθισμένοι σε μεγάλους σεισμούς. 

Ο εγκέλαδος χτυπά το χωριό Αργιθέα.  Η κυρία Άννα και ο κύριος Γιώργος   προλαβαίνουν  να βγουν από το σπίτι τους λίγο πριν γκρεμιστεί. 

Η ένταση του σεισμού ήταν τόσο μεγάλη και προκάλεσε ζημιές σε αρκετά σπίτια. 

Για τους σεισμολόγους στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σημερινός σεισμός προήλθε από άγνωστο ρήγμα. Το χαρακτηρίζουν μάλιστα «τυφλό».

Η Θεσσαλία έχει δυο ρήγματα που μπορούν να δώσουν σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ. Υπάρχει όμως πιθανότητα ο σημερινός να ενεργοποιήσει διπλανά ρήγματα ;

Όπως εξηγεί ο Αθανάσιος Γκάνας, Γεωλόγος – Σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί είναι μεσαίου μεγέθους και στα 5 – 10 χλμ δεν υπάρχει άλλο ρήγμα». 

Ο τελευταίος μεγάλος σεισμός στη Θεσσαλία έγινε το 1954 στους Σοφάδες Καρδίτσας .7 Ρίχτερ ισοπέδωσαν χωριά. 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Για τους σεισμολόγους η περιοχή  μετά και τον σημερινό  σεισμό παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον 

Αναμένονται μετασεισμοί τις επόμενες δύο εβδομάδες 

Οι σεισμολόγοι πιστεύουν ότι ο πρωινός σεισμός ήταν ο κύριος. Μετασεισμοί θα γίνονται όπως δηλώνουν για  τις επόμενες δυο εβδομάδες αλλά δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top