Επεισόδια χρυσαυγιτών και μελών αντιφασιστικής οργάνωσης στο Πέραμα – Εννέα συλλήψεις

Η ORMA καταγγέλλει πως οι χρυσαυγίτες τους την είχαν «στημένη» με σιδερολοστούς

Συμπλοκή μεταξύ χρυσαυγιτών και μελών της αντιφασιστικής οργάνωσης «ΟRMA» (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού) σημειώθηκαν χθες στο Πέραμα, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε εννέα συλλήψεις και οι δυο πλευρές να αλληλομηνυθούν.

Από τους εννέα συλληφθέντες οι έξι είναι μέλη της αντιφασιστικής οργάνωσης και οι άλλοι τρεις υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.

Η απολογία των εννέα συλληφθέντων στα δικαστήρια του Πειραιά ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Αύριο το πρωί αναμένεται να δικαστούν στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Πειραιά για απρόκλητη σωματική βλάβη και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Με ανακοίνωσή της, η ORMA αναφέρει ότι μέλη της «Χρυσής Αυγής» τους είχαν στήσει ενέδρα με σιδερολοστούς κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής παρέμβασής τους στους δρόμους του Περάματος, σημειώνοντας ότι η επίθεση αποκρούστηκε με επιτυχία. 

«Σήμερα το πρωί και κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής μας παρέμβασης στους δρόμους του Περάματος, ενώ πορευόμασταν από την πλ. Ηρώων προς τα καραβάκια, δεχτήκαμε επίθεση από ενέδρα χρυσαυγιτών με σιδερολοστούς έξω από τα γραφεία του εργοδοτικού σωματείου τους» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

 

 

Στη συνέχεια τα μέλη της οργάνωσης οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για να ασκηθεί μήνυση και αυτόφωρη διαδικασία. 

ΣΥΡΙΖΑ: «Το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού δεν έχει θέση στο Πέραμα»

 

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού δεν έχει θέση ούτε στο Πέραμα, ούτε πουθενά. Ο αγώνας για την αναχαίτιση του νεοναζισμού και της φασιστικής, εγκληματικής δράσης των δολοφόνων της Χ.Α. πρέπει να είναι καθημερινός και διαρκής. Η εγκληματική επίθεση τραμπούκων της Χρυσής Αυγής, στο Πέραμα, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής παρέμβασης, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά νεοναζιστικών επιθέσεων στην περιοχή, και συνέβη μόλις λίγες μέρες μετά από την τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και βιαιοπραγίες εναντίον του Η. Κασιδιάρη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top