Μνημόσυνο στην Κάρπαθο για τα 12 χρόνια από το θάνατο του Σμηναγού Ηλιάκη

Ηχηρό το μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ε. Αποστολάκη

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον ήρωα σμηναγό Κώστα Ηλιάκη στο λιμάνι της Καρπάθου, 12 χρόνια μετά από τον θάνατό του.

Στον χώρο του μνημείου που έχει ανεγερθεί προς τιμήν του σμηναγού Ηλιάκη, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση κι έγινε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας.

Στις εκδηλώσεις μνήμης παρόντες ήταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ  Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.



Ο Σμηναγός Ηλιάκης έχασε τη ζωή στις 23 Μαΐου του 2006  κατά τη διάρκεια επιχείρησης αναχαίτισης  τουρκικό σκάφος ακούμπησε το αεροσκάφος του με αποτέλεσμα να συντριβεί.

«Υποχρέωσή μας είναι οι θυσίες των ανθρώπων μας να μην πάνε χαμένες και να μην ξεχαστούν. Οι θυσίες αυτές ατσαλώνουν την θέληση μας για την προάσπιση της πατρίδας. Οι θυσίες του Κώστα Ηλιάκη και του Γιώργου Μπαλταδώρου δυναμώνουν την αποφασιστικότητα μας έναντι οποιουδήποτε επιβουλέα. Οι ένοπλες δυνάμεις μας βρίσκονται παντού, 365 ήμερες το χρόνο δίνοντας τον καλύτερο εαυτό για να εκτελέσουν την αποστολή τους», είπε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος, Ε. Αποστολάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top