Βρέθηκαν κομμάτια βόμβας στην Ευελπίδων – Η αστυνομία δήλωνε ότι δεν υπήρξε ποτέ έκρηξη

Αντιεξουσιαστές είχαν αναλάβει την ευθύνη - Πρώτη ανάρτηση 08:45

Μια πολύ περίεργη υπόθεση ήρθε στο φως σήμερα το πρωί, όταν οι αρχές βρήκαν κοντά στο φυλάκιο των δικαστηρίων της Ευελπίδων υπολείμματα από εκρηκτικό μηχανισμό.

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ομάδα αντιεξουσιαστών είχε αναλάβει την ευθύνη για έκρηξη βόμβας στα δικαστήρια το πρωί του Σαββάτου, όμως η αστυνομία δήλωνε ότι δε συνέβη ποτέ η έκρηξη αυτή.

Ωστόσο η οργάνωση «Κύκλος Ασύμμετρου Μητροπολιτικού Πολέμου, Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο, με προκήρυξή της επέμενε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν ωρολογιακός και χρησιμοποιήθηκε μισό κιλό μπαρούτι.

Η αστυνομία από την πλευρά της υποστήριξε ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά για έκρηξη τα ξημερώματα του Σαββάτου και ότι κανείς από τους κατοίκους δεν κατήγγειλε ζημιές που ενδεχομένως να είχαν προκληθεί από την έκρηξη.

Τελικά όμως, όπως αποδείχθηκε, και βόμβα υπήρξε και έκρηξη συνέβη, με αποτέλεσμα να μένουν εκτεθειμένες οι αστυνομικές αρχές.

Από την αντιτρομοκρατική για έκρηξη στα δικαστήρια - (Μετά την προκήρυξη στο INDYMEDIA)

Η αντιτρομοκρατική σε σχολαστική έρευνα στην περιοχή εντόπισε ένα ανεπαίσθητο μαύρισμα, σε τοιχίο έξω από μια κλειστή είσοδο στη νότια πλευρά των δικαστηρίων, όπου υπάρχει ένα αλσύλλιο.

Εντοπίστηκαν επίσης  μικρά υπολείμματα που παραπέμπουν σε συνδεσμολογία αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού. Στις 4 παρά 10 ξημερώματα Σαββάτου το τηλεφωνικό κέντρο του 100 δέχθηκε κλήση από μια γυναίκα, η οποία μένει στην ευρύτερη περιοχή ότι άκουσε μια έκρηξη αλλά δεν μπορούσε να προσδιορίσει από πού.

Περιπολικό της Άμεσης Δράσης πήγε στην περιοχή αλλά δεν εντόπισε κάτι και αποχώρησε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top