Σε έξαρση παραμένει η ιλαρά στη χώρα μας – 100 κρούσματα μόλις την τελευταία εβδομάδα

24 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν με γρίπη στη ΜΕΘ – Οι 6 πέθαναν

Σε έξαρση ιλαρ -100 νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

Σε έξαρση εξακολουθεί να παραμένει η ιλαρά στη χώρα μας και απασχολεί τους ειδικούς τους ΚΕΕΛΠΝΟ περισσότερο και από την εποχική γρίπη η οποία είναι σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Μέχρι αυτή την στιγμή έχουν καταγραφεί 1.362 κρούσματα και τα 100 από αυτά δηλώθηκαν μόλις την τελευταία εβδομάδα.

Τα κρούσματα που καταγράφονται από τον περασμένο Μάϊο, αφορούν στην πλειονότητά τους ανεμβολίαστους πληθυσμούς Ρομά και σε μικρότερο ποσοστό Έλληνες ηλικίας 25 έως 44 χρόνων.

Σταθερός παραμένει ωστόσο, ο αριθμός των θυμάτων – πρόκειται για ένα βρέφος και έναν 17χρονο, από κοινότητες Ρομά, που κατέληξαν λόγω επιπλοκών από την ιλαρά.

Η μεταδοτική ασθένεια χτυπά και τους επαγγελματίες υγείας, γιατρούς και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία.

24 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗ ΜΕΘ ΜΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ ΓΡΙΠΗ – ΟΙ 6 ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ

 

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, από τις 22 έως τις 28 Ιανουαρίου του 2018 νοσηλεύτηκαν συνολικά 24 άτομα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Έως τις 28 του μήνα, καταγράφηκαν έξι θάνατοι. Πρόκειται για 5 άνδρες με εύρος ηλικιών από 39-79 έτη, μέση ηλικία 60 έτη και διάμεση 61 έτη.

Από τα 2 κρούσματα απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α και από τα 4, ιός γρίπης τύπου Β.

Από το σύνολο των 6 ασθενών που απεβίωσαν κανένας δεν είχε εμβολιαστεί για την γρίπη.

Σημειώνεται ότι τα 5 από τα 6 κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας.

  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top