Στη φωτιά η λύση του μυστηρίου του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη – Καταγγελίες για παρεμπόδιση κατάθεσης μαρτύρων

Τι απαντά η αστυνομία

Στη φωτιά η λύση του μυστηρίου του θανάτου της 44χρονης

Ένας μήνας συμπληρώνεται σε λίγες μέρες από το θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη και τα ερωτήματα συνεχίζουν να βασανίζουν την οικογένειά της.

Μάλιστα αίσθηση έχουν προκαλέσει στην τοπική αστυνομία οι δηλώσεις του συνηγόρου της 44χρονης, ότι μάρτυρες φέρονται να παρεμποδίζονται να καταθέσουν επίσημα τα όσα υποστηρίζουν σχετικά με το θάνατο της άτυχης μητέρας.

Οι μαρτυρίες αυτές κρίνονται από την πλευρά των νομικών συμβούλων της οικογένειας αρκετά σημαντικές αν και ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιος παρεμποδίζει τις καταθέσεις των μαρτύρων.

«Όλες οι μαρτυρίες θα εξεταστούν εξονυχιστικά», απαντούν πηγές της Ασφάλειας Αγρινίου, επισημαίνοντας ότι ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε κίνηση “αποθάρρυνσης” μαρτύρων ώστε να καταθέσουν όσα ξέρουν ή έχουν δει.

Όπως λένε οι ίδιες πηγές, σκοπός της αστυνομικής έρευνας είναι να αποκλειστεί με απόλυτο τρόπο η εγκληματική ενέργεια και γι’ αυτό υπάρχει αρκετός χρόνος , μέχρι να κλείσει η υπόθεση.

Άλλωστε οι τοξικολογικές εξετάσεις θα ολοκληρωθούν σε λίγες εβδομάδες, ενώ διάφορα στοιχεία έχουν αποσταλεί για εξέταση στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ στη Αθήνα και εξετάζονται από ειδικούς. Δεν αποκλείουν μάλιστα κάποιοι ο φάκελος της προανάκρισης να “κλείσει” σε δυο ή και τρεις μήνες!

Πολύ μεγάλη βαρύτητα δίνεται στην πραγματογνωμοσύνη του επιπυραγού και του χημικού μηχανικού που έχουν οριστεί και που καλούνται να λάβουν υπόψιν τους και τα στοιχεία του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας, εφόσον βέβαια έχει να δώσει κάτι καινούργιο.

Όπως αναφέρει το agriniopress, έμπειροι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι μείζονος σημασίας είναι η «συμπεριφορά» της φωτιάς που εκδηλώθηκε στο αυτοκίνητο της 44χρονης.

Χαρακτηρίζεται “λάθος” για παράδειγμα εάν η αυτοψία για τη φωτιά έχει γίνει από αστυνομικό και όχι από ειδικό άνθρωπο της Πυροσβεστικής με εμπειρία.

Όπως τονίζουν, θα πρέπει να αναλυθεί με απόλυτο τρόπο από πού ξεκίνησε η φωτιά, τι έκαψε, πόση ώρα έκαιγε, πόση ποσότητα καυσίμου χρησιμοποιήθηκε και πού αυτή έπεσε, εάν το καύσιμο που βρέθηκε σε καθίσματα κλπ είναι ίδιο με αυτό στο μπιτόνι, πού βρέθηκε το πώμα από το μπιτόνι, τι θερμοκρασία αναπτύχθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου τη στιγμή που δεν έσπασαν ή ράγισαν τα τζάμια, πού βρίσκονταν ο αναπτήρας που χρησιμοποιήθηκε, πού οφείλεται η διακοπή στο ρολόι του αυτοκινήτου, πού σταμάτησε η φωτιά κλπ.

Με βάση τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, η φωτιά όπως φαίνεται ξεκίνησε από τη δεξιά πλευρά του οδηγού.

Οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής θεωρούν φυσιολογικό που δεν κάηκαν τα πατάκια μιας και η φωτιά είχε κατεύθυνση προς τα πάνω.

Επίσης, θεωρείται σχεδόν βέβαιο, πως με βάση και την στάση του σώματος της νεκρής γυναίκας, αυτή ήταν εν ζωή όταν προκλήθηκε η φωτιά και με δεδομένο πως στο αυτοκίνητο τα παράθυρα ήταν κλειστά, έχασε σχεδόν αμέσως τις αισθήσεις της από το μονοξείδιο που εισέπνευσε, για να πεθάνει δηλητηριασμένη σε λίγα λεπτά.

Σε κάθε περίπτωση με σχετικούς υπολογισμούς μπορεί να βρεθεί, λένε ειδικοί, δεδομένου ότι πρόκειται για ατελή καύση του πετρελαίου, πόσος χρόνος πέρασε από την έναρξη της φωτιάς μέχρι το σβήσιμο της και αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός της ώρας που σταμάτησε το ρολόι – αν φυσικά αυτό σταμάτησε γιατί κάηκε από τη φωτιά η καλωδίωση του – θα εξάγονταν κάποια πράγματα πολύ χρήσιμα.

Οι ίδιες πηγές όμως μεταφέρουν την εκτίμηση ότι η έρευνα της Αστυνομίας θα έχει κάποια κενά, ενώ ορισμένες ανακριτικές πράξεις θα παρουσιάζουν πλημμέλειες και κενά, όπως πχ η αυτοψία του χώρου και του αυτοκινήτου και συνεπώς δεν θα δίνονται επιστημονικές απαντήσεις σε πολλά σοβαρά και καίρια ερωτήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκφράζονται απορίες για την γρήγορη απομάκρυνση του αυτοκινήτου από το σημείο από την Αστυνομία, με τους ειδικούς να λένε χαρακτηριστικά ότι  “ο πρώτος έλεγχος είναι καθοριστικός και έπρεπε να γίνει με το φως της επόμενης μέρας”.

Σχετικά με τις μαρτυρίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, εκφράζεται καταρχήν απορία γιατί μετά από 25 περίπου μέρες, κάποιοι αποφασίζουν να μιλήσουν τώρα και μάλιστα σε ΜΜΕ και όχι στην Αστυνομία.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι κυνηγός που από την αρχή της υπόθεσης, είχε υποστηρίξει πως στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου των Φώτων το όχημα της 44χρονης δεν βρίσκονταν στην παραλία Φωτμού. Αν και ο κυνηγός αφήνει να εννοηθεί πως ίσως και να μην είδε καλά, θα κληθεί άμεσα από την Αστυνομία ώστε να δώσει κατάθεση, θα οδηγηθεί στο σημείο για να βοηθήσει τους αστυνομικούς και φυσικά θα κληθεί αρκετές φορές στη συνέχεια μιας και η μαρτυρία του είναι κρίσιμη για την όποια εξέλιξη της υπόθεσης, ακόμη και την πιθανή ποινική, αφού καταδεικνύει  ένα σοβαρό χρονικό κενό και ενισχύει τις υποψίες ότι κάτι ύποπτο προηγήθηκε του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη.

Άλλες περιπτώσεις που θα εξεταστούν είναι αυτές του τρίτου μάρτυρα που υποστηρίζει πως είδε την 44χρονη με δυο άνδρες την ίδια μέρα στον Λούρο και που επιβεβαιώνει τους δυο ψαράδες που είπαν το ίδιο σε δημοσιογράφους, ο πρώην αστυνομικός που υποστηρίζει πως είδε την 44χρονη στη Νέα Μάκρη στις 24 Δεκεμβρίου να διαπληκτίζεται με δυο άτομα, ο άνδρας που λέει πως είδε δυο άτομα να “πετούν κάτι” στην Τριχωνίδα, αλλά και μερικές άλλες περιπτώσεις που θα ελεγχθούν ασφαλώς και για την αξιοπιστία τους.

Έρευνα γίνεται τέλος και για τις οικονομικές δοσοληψίες της Ειρήνης Λαγούδη για να προκύψει εάν όντως δάνεισε χρήματα σε κοντινό της πρόσωπο ή όχι. Ωστόσο παραμένει αναπάντητο το ερώτημα του κινητού της τηλεφώνου που δεν έχει βρεθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top