Στο κυνήγι του μεροκάματου ακόμη και τις γιορτές - Οι αρτίστες του δρόμου γράφουν τη δική τους ιστορία

Οι βιοπαλαιστές της χριστουγεννιάτικης Αθήνας

Στη γιορτινή Αθήνα, όπου ο κόσμος απολαμβάνει τις βόλτες και τα ψώνια, υπάρχουν και εκείνοι που αυτές τις ημέρες όχι μόνο δεν ξεκουράζονται αλλά  δουλεύουν σκληρά για το μεροκάματο.

Χρήστος, Κωνσταντίνος και Σπύρος. Βιολί , φλάουτο και κιθάρα. 3 φίλοι, μια πλανόδια μπάντα… 5 χρόνια στην Ερμού ζωγραφίζουν με τις φωνές τους χαμόγελα στα πρόσωπα των περαστικών.

Λίγο πιο κάτω ο κόσμος κάνει ουρά για το ζεστό κουλούρι της Λιάνας. Δεν πτοείται από βροχές και χιόνια. Δεν ξέρει από γιορτές και αργίες.

«Εμείς δουλεύουμε, και εύχομαι σε όλους υγεία για το νέο έτος. Βγαίνει το μεροκάματο. Βγαίνει, αυτές τις ημέρες έχει και περισσότερη κίνηση και το κουλουράκι είναι φτηνό».

Μέρες Γιορτών και η κυρία Δήμητρα δεν θα τις περάσει με τους δικούς τις ανθρώπους . Θα είναι εδώ στην Ερμού και θα πουλάει λαχεία , κι όμως δεν παραπονιέται, ίσα ίσα ευχαριστεί που έχει μια δουλειά και μπορεί να τα βγάζει πέρα.

«Πολύ ωραία, να δουλεύεις, χαρά και ευτυχία. Τα πουλάω αγάπη μου, τα πουλάω, έχω δώσει και τον πρώτο λαχνό και δεν γύρισε δυστυχώς κανένας να με κοιτάξει. Να υπάρχει ένα μεροκάματο, εγώ εκεί είμαι. Το βγάζεις όμως;  Όταν έχει τζακποτ το βγάζεις, όταν δεν έχει δεν το βγάζω».

Στο τέλος της Ερμού ο Γιώργος, διάσημος πια από το χειροφίλημα στη Μπριζίτ Μακρόν. Γυρνά τη μανιβέλα της λατέρνας και μας μεταφέρει στις παλιές αρχοντικές εποχές της Αθήνας.

«Εύχομαι σε όλο τον κόσμο ειρήνη , υγεία και ευημερία!»

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top