Εντοπίστηκαν οι δύο ορειβάτες στον Όλυμπο – Εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρηση διάσωσης

Οι διασώστες κάνουν ό, τι μπορούν βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους

Εντοπίστηκαν οι δύο ορειβάτες στον Όλυμπο

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η επιχείρηση διάσωσης δύο ορειβατών (37 και 55 ετών) οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, γλίστρησαν από παγετό σε μονοπάτι στον Όλυμπο και έπεσαν.

Οι διασώστες εντόπισαν τους ορειβάτες και μιλούν με τον 37χρονο. Θα επιχειρήσουν να τον τραβήξουν με σχοινιά ή με όποια μέθοδο είναι εφικτή. Στη συνέχεια θα επιχειρήσουν να κατέβουν και στον δεύτερο ορειβάτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραματική διάσωση ορειβατών στον Όλυμπο αυτή την ώρα

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του Star, ο ένας είναι οδηγός βουνού και ο άλλος εκπαιδευτής ορειβατών.

Αυτή τη σιγμή 25 διασώστες προσπαθούν μέσα στη νύχτα και στον πάγο να κάνουν ό, τι μπορούν.

Ήταν 3 και μισή το μεσημέρι, όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε τηλεφώνημα από 37χρονο ορειβάτη ο οποίος ανέφερε πως εκείνος μαζί με έναν φίλο του γλίστρησαν από παγετό στο μονοπάτι και έπεσαν. Όπως ανέφερε ο ίδιος, ο 55χρονος φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και δεν έχει επαφή με το περιβάλλον.

Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση διάσωσης από το Σάββατο, οπότε και σημειώθηκε η τραγωδία με τον θάνατο του 25χρονου ορειβάτη και τον τραυματισμό του φίλου του. Την Κυριακή εγκλωβίστηκαν δύο ακόμη άτομα τραυματισμένα, τα οποία μεταφέρθηκαν σώα στην Κατερίνη μετά από πολύωρη προσπάθεια των ΕΜΑΚ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top