Δραματική διάσωση ορειβατών στον Όλυμπο αυτή την ώρα

Σε κατάσταση σοκ ο τραυματισμένος φίλος του 26χρονου ορειβάτη

Δραματική επιχείρηση διάσωσης δύο ορειβατών ηλικίας 37 και 55 ετών είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη στον Όλυμπο σε υψόμετρο 1900 μέτρα.Έντεκα άνδρες της πυροσβεστικής είναι στο μονοπάτι προς τον Καλόγερο εκεί όπου έγινε το ατύχημα και ερευνούν κάτω από πολύ δύσκολες και επικίνδυνες καιρικές συνθήκες. Επίσης, αναμένεται να φτάσει πούμα για να γίνει έρευνα και από αέρος ενώ καθ' οδόν είναι και ομάδα από την ειδική ομάδα διάσωσης. Ήταν 3 και μισή το μεσημέρι, όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε τηλεφώνημα από 37χρονο ορειβάτη ο οποίος ανέφερε πως εκείνος μαζί με έναν φίλο του γλίστρησαν από παγετό στο μονοπάτι και έπεσαν. Όπως ανέφερε ο ίδιος, ο 55χρονος φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και δεν έχει επαφή με πριβάλλον.

 Το ατύχημα έρχεται λίγες ώρες μετά την τραγική κατάληξη του 26χρονου ορειβάτη Ηλία Δημητρίου.

Ο Ηλίας Δημητρίου λάτρευε την ορειβασία όσο τίποτα στον κόσμο. Τραγική ειρωνεία πριν από δυο χρόνια ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την ανάβαση του με φίλους του στον Όλυμπο. Στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει σήμερα το Star, ο νεαρός Ηλίας νιώθει χαρούμενος που ανεβαίνει το αγαπημένο του βουνό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα στοιχεία για την τραγωδία στον Όλυμπο: Προσπάθησε να βοηθήσει τον φίλο του και έπεσε ο Ηλίας

Αυτός είναι ο 26χρονος ορειβάτης που σκοτώθηκε στον Όλυμπο μετά από πτώση σε χαράδρα – Από θαύμα σώθηκε ο φίλος του

Αίσιο τέλος με τους τραυματισμένους ορειβάτες στον Όλυμπο - Θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο Κατερίνης

Η ανάβασή του το περασμένο Σάββατο στο βουνό των θεών έμελλε να είναι και η τελευταία. Για τον Ηλία ήταν η πολλοστή φορά που θα ανέβαινε στον Όλυμπο. Για τον 25χρονο φίλο του η πρώτη. Εκείνον πήγε να σώσει όταν γλίστρησε στα χιονισμένα μονοπάτια του βουνού.

Λίγες ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα στον Όλυμπο, δυο ορειβάτες ηλικίας 45 και 55 ετών τραυματίστηκαν λίγα μέτρα από το σημείο που βρέθηκε νεκρός ο άτυχος Ηλίας. Και οι δυο νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Η ΕΜΑΚ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τη στιγμή της διάσωσής τους.

Οι αρχές συνιστούν στους ορειβάτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην ανάβασή τους στον Όλυμπο. Από την αρχή του έτους, έχουν σημειωθεί 25 τραυματισμοί και δυστυχώς ένα νεκρό παλικάρι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top