Ν’ απαλλαγούν οι 84 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων, πρότεινε η εισαγγελέας

Επεσήμανε ότι δεν προέκυψαν στοιχεία που να στηρίζουν τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της κακουργηματικής απάτης

Απαλλαγή των 84 κατηγορούμενων για τα στημένα

Να απαλλαγούν από τις περισσότερες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 84 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων του 2011, γνωστή και  ως «Koriopolis», εισηγήθηκε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η εισαγγελική λειτουργός στην αγόρευση της επεσήμανε ότι δεν προέκυψαν στοιχεία που να στηρίζουν τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της κακουργηματικής απάτης. «Δεν προέκυψε ότι είχαν δομημένες ομάδες, με χαρακτήρα εγκληματικού δικτύου. Δεν είχε δημιουργηθεί ενιαία βούληση των κατηγορουμένων. Δεν κατέθεσαν μάρτυρες, κάποιος ποδοσφαιριστής ή άλλοι, ότι κάποιος κατηγορούμενος επιχείρησε να τους εκβιάσει» είπε η εισαγγελέας.

Σε ότι αφορά στην κατηγορία της δωροδοκίας και δωροληψίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων η εισαγγελέας κατέληξε ότι ήταν χειραγωγημένοι επτά από τους συνολικά 25 αγώνες που αναφέρονται στο κατηγορητήριο.

«Είναι βέβαιο πως τίποτα δεν γίνεται στο ποδόσφαιρο χωρίς χρήματα. Στο ποδόσφαιρο κυριαρχεί το χρήμα " είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι από την ακροαματική διαδικασία είτε δεν προέκυψαν στοιχεία για αλλοίωση αποτελεσμάτων είτε διατηρεί αμφιβολίες για αυτό» πρόσθεσε η εισαγγελική λειτουργός. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top