Αυτό είναι σεξουαλική παρενόχληση – 4 σποτάκια για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών

Γνωστοί Έλληνες ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στην καμπάνια της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων

«Αυτό είναι σεξουαλική παρενόχληση. Δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη».

Με αυτά τα λόγια και τέσσερα σποτάκια με πρωταγωνιστές γνωστούς ηθοποιούς, η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων (ΓΓΙΦ), ενημερώνει τις γυναίκες με αφορμή την 25η Νοέμβρη (παγκόσμια ημέρα εξάλειψης βίας κατά των γυναικών), ζητώντας τους να τηλεφωνούν στην 24ωρη τηλεφωνική γραμμή sos 15900 κάθε φορά που πέφτουν θύμα οποιασδήποτε κακοποίησης.

Για την 25η Νοεμβρίου του 2017, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων επέλεξε να επικεντρωθεί στο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης. Ετοίμασε 4 σποτ που αποτυπώνουν περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης σε χώρους εργασίας, εκπαίδευσης ή υγείας, όλες βασισμένες σε πραγματικά περιστατικά.

Στόχος αυτών των σποτ είναι να προσδιοριστεί η λεπτή γραμμή μεταξύ κομπλιμέντου και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Στα σποτ παίζουν οι γνωστοί ηθοποιοί Θάνος Καληώρας και Λυδία Σγουράκη που στήριξαν αφιλοκερδώς αυτή την προσπάθεια. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Όλγα Μαλέα και τη μουσική η Αντριάνα Μπάμπαλη, επίσης αφιλοκερδώς. Τα σενάρια έγραψε η γνωστή συγγραφέας και σεναριογράφος Μανίνα Ζουμπουλάκη.

Τα γυρίσματα έγιναν στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, όπου η σκηνογράφος Κική Πίττα διαμόρφωσε τους υπηρεσιακούς χώρους. «Κάθε ιστορία γυρίστηκε σε μονοπλάνο».

 Σε όλες τις ιστορίες η κάμερα βρίσκεται κάπως κρυμμένη πίσω από κάποια κουρτίνα, πόρτα, αντικείμενα, σαν να παρακολουθούμε κρυφά αυτό που συμβαίνει, μέσα από μια … κλειδαρότρυπα» τονίζει η Όλγα Μαλέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top