Προκλήσεων συνέχεια από την Τουρκία! Συνεχείς υπερπτήσεις ελικοπτέρων πάνω από τα Ίμια

Μία μέρα μετά από την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για την στρατιωτική άσκηση στη Ρόδο: Νέα ενημέρωση: 10:59

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις, καθώς σήμερα το πρωί  τουρκικά στρατιωτικά ελικόπτερα πραγματοποίησαν υπεπτήσεις πάνω από τα Ίμια.

Συγκεκριμένα στις 07:59 τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο AB – 412 πραγματοποίησε υπερπτήση στα 30 μέτρα πάνωτις βραχονησίδες και στη συνέχεια εξήλθε του FIR Αθηνών.

Στη συνέχεια στις 09:41 δεύτερο τουρκικό ελικόπτερο πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τα Ίμια και εξήλθε μετά από λίγο από το FIR Αθηνών.

Η ενέργεια αυτή έρχεται μία μόλις μέρα μετά από την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ που εγκαλούσε την Ελλάδα για τη στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιεί στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ η θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Ρόδο είναι αποστρατικοποιημένη, όπως ορίζει η συμφωνία των Παρισίων του 1947, η οποία, όπως υποστηρίζει, απαγορεύει κάθε στρατιωτική δραστηριότητα στο νησί.

Προσθέτει επίσης ότι έστειλε προειδοποίηση στην Ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα «για να υπενθυμίσουμε ότι πρέπει να αποφεύγονται οι μονομερείς ενέργειες που αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο»!

«Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε τους γείτονες Έλληνες να αποφεύγουν ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιοκαι καλούμε τρίτες χώρες να μην συμμετέχουν σε αυτές τις ενέργειες της Ελλάδας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top