Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης της Ηριάννας και του Περικλή - Επεισόδια στο δικαστήριο

Όπως είπε ο εισαγγελέας, το ζήτημα της ανεπανόρθωτης βλάβης δεν απεδείχθη - Νέα Ενημέρωση 21:53

Απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών το αίτημα αποφυλάκισης της Ηριάννας και του Περικλή, με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια στο δικαστήριο.

Να σημειώσουμε, ότι ο εισαγγελέας νωρίτερα, πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος της μεταδιδακτορικής φοιτήτριας, καθώς έκρινε ότι «δεν αποδείχθηκε ουδέν θεμελιωτικό γεγονός που να δικαιολογεί την αιτούμενη αναστολή».

Υπενθυμίζουμε ότι το 2013, τα εγκληματολογικά εργαστήρια ταυτοποίησαν μερικό γενετικό αποτύπωμα της Ηριάννας σε γεμιστήρα όπλου, που είχε εντοπιστεί πριν 2 χρόνια στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηριάννα στο Εφετείο: «Όσα έχτιζα εννέα χρόνια καταστρέφονται»

Ο εισαγγελέας, είπε ότι «το ζήτημα της ανεπανόρθωτης βλάβης δεν απεδείχθη». 

«Η δυνατότητα παράτασης της διδακτορικής διατριβής είναι υπέρβαση δυσχέρειας αλλά όχι υπέρμετρη ή ανεπανόρθωτη βλάβη, εφόσον μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία παράταση στο μέλλον» τόνισε.

Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς της 29χρονης ότι είναι αθώα, είπε ότι το τεκμήριο της αθωότητας δεν ευσταθεί «αφού αυτό κάμπτεται όταν εκδοθεί πρωτόδικη απόφαση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα για την Ηριάννα και τον Περικλή

Απορριπτική ήταν η πρόταση του εισαγγελέα και για τον Περικλή, τον 33χρονο πτυχιούχο της Γεωπονικής, που καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών χωρίς αναστολή, για την ίδια υπόθεση με την Ηριάννα. Ο εισαγγελέας έκρινε ότι «υπάρχει το γενικότερο αίσθημα της θλίψεως για νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το φάσμα του νόμου αίφνης μετά της εκδόσεως της πρωτόδικης απόφασης» προσθέτοντας ότι «πρόκειται για μία εμπλοκή τους η οποία εμφανίζει έντονη αντικοινωνικότητα. Το γεγονός αυτό, δεν μπορεί να παραληφθεί. Να απορριφθεί ως αβάσιμη στην ουσία η αίτηση».

O δικηγόρος της Ηριάννας για την απόφαση

Ο δικηγόρος της Ηριάννας, κ. Θεόδωρος Μαντάς, λίγο μετά την απόρριψη της αποφυλάκισής της, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook το εξής: 

Την ίδια στιγμή, αλληλέγγυοι στον Περικλή και την Ηριάννα καλούν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top