Το Star έκανε δειγματοληψία σε παραλίες της Αττικής – Ποια είναι τα αποτελέσματα

Το νερό μπορεί να φαίνεται καθαρό, αλλά η ρύπανση είναι ενεργή

Περίπου ένα μήνα θα χρειαστούν τα αρμόδια ερευνητικά κέντρα για να ενημερώσουν τους πολίτες για την καταλληλότητα ή μη των περιοχών που επλήγησαν από τη ρύπανση.

Το Star  όπως θα δείτε και στο video, έκανε ήδη δειγματοληψία σε παραλίες της Αττικής με τη βοήθεια απόλυτα εξειδικευμένου ιδιωτικού κέντρου.

Στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου χρειάστηκαν 4 δείγματα από θαλάσσιο νερό και 2 δείγματα άμμου από τον πυθμένα της θάλασσας για όσο το δυνατόν ακριβέστερα αποτελέσματα.

Οι δύτες βύθισαν ένα μπουκάλι σε βάθος ενός μέτρου, το άνοιξαν και σιγά σιγά το μετέφεραν στην επιφάνεια της θάλασσας μέχρι να γεμίσει πλήρως.

Εν συνεχεία, τα δείγματα εστάλησαν στο εργαστήριο για ανάλυση, η οποία για να πραγματοποιηθεί, χρειάζεται 24 με 48 ώρες το πολύ!

Γιατί όμως εξιδεικευμένες ιδιωτικές εταιρείες με διεθνή διαπίστευση «βγάζουν» αποτελέσματα εντός 48ωρου, ενώ ... το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών θα έχει αποτελέσματα μέσα στον επόμενο μήνα;

«Εμείς για να δούμε πως επηρεάζεται το οικοσύστημα, πρέπει να μελετήσουμε την βιοποικολότητα, να δούμε τους θαλάσσιους οργανισμούς, τα είδη τους… Είναι μια πολυκλαδική αντιμετώπιση», ήταν η απάντηση του Ιωάννη Χατζηανέστη, διευθυντή Ερευνών στο «ΕΛΚΕΘΕ» («Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών»).

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ;

Σύμφωνα με την ανάλυση που πραγματοποίησαν τα Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών από την πρώτη παραλία (που βρέθηκε το Star) στο Παλαιό Φάληρο, βρέθηκε ανιχνεύσιμη ρύπανση και στον πυθμένα αλλά και στην επιφάνεια των υδάτων. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν οπτικά τα νερά φαίνονται καθαρά, η ρύπανση υπάρχει και είναι ενεργή. Άρα οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και πού κολυμπούν και πού ψαρεύουν.

Να σημειώσουμε, ότι τα αποτελέσματα για τις υπόλοιπες παραλίες θα είναι διαθέσιμα τις επόμενες ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ VIDEO.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top